10
okt-2019

Na 11 jaar weer in Japan

Japan   /   Tags:

Beauty World Osaka 2019

Na een drukke en toch wat stressvolle week in Nederland, zijn we na een omweg met een tussenlanding in Seoul (Korea), toch eindelijk aangekomen in Osaka, Japan.

We moesten twee uur wachten in Schiphol voordat ons vliegtuig naar Helsinki opsteeg en daardoor misten we onze aansluiting naar Japan. Maar we konden wel meteen door naar Seoul, om daar de volgende vlucht naar Osaka te pakken. Van Seoul naar Osaka is het nog maar 2 uur vliegen, anders hadden we een nacht in Helsinki moeten blijven.

We verbleven tijdens de tussenstop in de business lounge, zodat we niet helemaal uitgeput, en even hebben kunnen ontspannen tijdens het wachten op de volgende vlucht (6 uur). Met gratis eten en drinken zoals het hoort in de business lounge.

Een halve dag later dan gepland kwamen we aan in Osaka en door deze strakke planning zijn we ook onze afspraak met de ambassade misgelopen. Maar zal nog wel opvolging krijgen. Tassen zijn achtergebleven in Helsinki en helaas pas dag 2 aangekomen, maar goed, we hebben in ieder geval weer onze bagage waar onze spullen in zitten voor een half jaar Azië.

De afgelopen twee dagen zijn we na de Beauty World West Japan in Osaka geweest, een half uurtje met de metro, goed bereikbaar en makkelijk te vinden.

In totaal zo’n 4 hallen met alles op het gebied van beauty. Van beauty , massage en andere apparaten tot aan vele verschillende supplementen. En daarnaast veel, heel veel crèmes en andere beautyproducten met natuurlijk veel schoonheids beloftes.

Beauty World Japan West

We hebben onze ogen uitgekeken, veel producten, bijna alle producten zijn gebaseerd op een verbetering van de huid en de gezondheid. Het viel ons op in vergelijking met de beurs in Nederland en in België en Duitsland dat er met name veel apparaten op de markt zijn die je lichaam verbeteren door led licht etc. We hebben wat interessante dingen gezien zoals het drinken van placenta (!?) en andere supplementen waarvan je huid beter wordt en huidveroudering tegengaat.

Beauty World Japan Osaka

De beurs in Osaka is het kleine zusje van de beurs in Tokyo, die twee keer zo groot is en volgend jaar April plaatsvindt. We hebben wat interessante mensen ontmoet en wat businesskaartjes uitgewisseld. Volgende week hebben we een afspraak in Nagoya als opvolging van de Beautyworld beurs, wordt vervolgd.

Natuurlijk hebben we ons meteen gestort op de Japanse keuken, onze favoriet: Okonomiyaki staat natuurlijk bovenaan de lijst te prijken om deze in het beste eettentje van de stad te eten. Lange rijen voor de beste eettentjes is hier heel normaal. Ook wij doen niet anders, en sluiten netjes aan in de rij staan om te eten.

Okonomiyaki van de bakplaat

Verse Ramen zijn hier ook in Osaka een mooie maaltijd en ook voor deze ‘Aziatische pasta’ staan de Japanners graag in de rij.

De heerlijke warme wc brillen en zeer schone wc’s zijn weer een verademing, zelfs op de metrostations en alle beurs toiletten zijn brandschoon. Laten we de (bil) sproeiers niet vergeten, want dat is na weer even te wennen, een heerlijk ontspannen tafereel. 

Het is alweer 11 jaar geleden dat we voor het eerst voet zette op het Aziatische deel van de wereld en Japan was destijds onze beste optie voor Azië. Nu weten we weer waarom we toen de keuze voor Japan hebben gemaakt en nog steeds de beste keuze was. 

Alles is zeer brandschoon, super hygiënisch en makkelijk te bereiken. Voordeel is nu dat de auto gehuurd kan worden met Engelse GPS. Destijds hadden we enkel een Japanse navigatie, maar ook daar zijn we destijds mee op pad gegaan en het land doorkruist. Nu zullen we ons beperken tot twee eilanden en hebben we maar 11 dagen voor onze reis.

Het spreken van Engels is nog niet heel veel vooruit gegaan, in hotels is het gangbaar om Engels te spreken en evenals ook in restaurants. We zien veel toeristen uit China in Osaka en heeft ook weer zijn invloed op de toeristenindustrie. 

Osaka is geen prachtige stad en heeft weinig cultureels te bieden, Osaka Castle en Disney world zijn de enige echte trekpleisters waarvoor mensen naar Osaka komen als toerist. Wel is Osaka uitgeroepen tot de meest culinaire stad van Japan, dus voor ons is het een geweldige stad, gezien onze liefde voor heerlijk eten.

Waar we destijds niet altijd wisten wat we wilde eten en konden eten, weten we nu precies wat we willen eten en wat lekker is.

Afgelopen dagen hebben we hard gewerkt, twee dagen naar de beurs geweest en waren behoorlijk intensief na zo’n lange reis en vermoeiende weken. De komende week gaan we het rustiger aan doen en tussen de bedrijven door wat werken, maar vooral even genieten en ontspannen in dit prachtige land is ons motto voor de komende dagen.

Osaka City

3

 likes / 0 Comments
Share this post:

Archives

> <
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec