Al weer 3 maanden

We zijn alweer ruim 3 maanden verder, inmiddels zijn we verhuisd naar ons nieuwe appartement, een andere verdieping en de andere flat, maar de faciliteiten zijn hetzelfde, een olympisch zwembad en een grote sportschool met airco. We hebben wel naar andere appartementen gekeken, maar deze kwam als beste uit de bus. Dus verhuizen was zo gebeurd, de tassen in de lift en klaar.

post-5

Het appartement is helemaal opnieuw geschilderd voor ons, dat hebben we onderhandeld en ook wat andere zaken die nog gedaan moesten worden zoals het afplakken van de douche zodat de luxaflex verwijderd kan worden. En niemand naar binnen kan gluren.. Ook de wasmachine weer even doorspoelen zodat we kunnen wassen zonder zorgen.

Nog altijd zijn we op zoek naar een heerlijk ruikend wasmiddel, alles wat we hier kopen ruikt een beetje laf, de verse geur van pas gewassen handdoeken is daarmee een uitdaging. Maar goed Vanish hebben ze wel dus alle eet vlekken, gaan er wel uit met deze wasmachine, die gelukkig wel met warm water wast. In het vorige appartement stond er een wasmachine waar je  alleen een koude in kon draaien. Ja, niet alles is beter aan de andere kant van de wereld    😉

Maar goed, hier kunnen ze schoonmaken zonder schoonmaakmiddel.  8O.
In het andere appartement kwamen de schoonmakers met een doekje, een stofzuiger en een mop, ze zijn hier dol op een mop.
Ze moppen alles, maar schoonmaken is wat anders dan moppen. De schoonmakers kunnen ook gewoon eerst gaan moppen en dan stofzuigen. Een volgorde die wij niet kennen, maar goed het appartement was op het oog schoon, maar toen we met een sopje gingen werken was het pikzwart.
Dus we zijn nog wel even bezig geweest om alles schoon te maken en als jet het zelf doet weet je tenminste dat het ook schoon is, ook een prettig gevoel. Die dag hoefden we in ieder geval niet naar de sportschool met al dat gepoets.

Als je hier een appartement huurt, zitten er geen borden, bestek zeg maar alle keukengerei mist hier. Wel hebben we nog om een stofzuiger gevraagd voordat we introkken, ja moppen en vegen daar zijn wij dan weer niet zo van.

Dus op naar de IKEA, daar is het wilde westen, echt een wild, wild west van Maleiers die gaan shoppen, spelen, eten, en vooral slenteren. Het is hier echt een IKEA, voor ons net alsof we weer thuis zijn in Utrecht. Het is precies IKEA, alleen met Maleiers om ons heen en ze verkopen kippenvleugeltjes in het restaurant. Maar goed, we moesten nog bedlinnen hebben voor het nieuwe bed en het was weer een zondag voor een of andere feestdag, het was zo druk dat we zijn omgedraaid en later, om 22.00 terug zijn gegaan, de winkel is in het weekend open tot 23.00 uur.

We hebben in de onderhandelingen meegenomen dat we een nieuw bed wilden hebben, er stond een bed van 1.90, dus Rem zijn voeten staken uit. Wij hebben aangegeven dat IKEA het bed verkocht en dat heeft de eigenaar voor ons gekocht. Ook hier is het bij het huren van een appartement normaal dat er geen bedlinnen bij zit, daarom was ons tripje naar de IKEA noodzakelijk. De keukenspullen waren niet zo nodig, want we eten nog steeds elke avond buiten de deur.   😛

Toen we er toch waren hebben we een mengschaal gekocht en een klopper, ja, want ons eerste maaltijd waren natuurlijk pannenkoeken!!!

dav

Inmiddels verblijven we alweer drie weekjes in ons nieuwe appartement en zijn blij dat we na drie maanden lekker ons eigen huisje hebben. Nu op zoek om nog wat aan de muur te hangen, om het wat persoonlijker te maken, maar foto’s zijn zo uitgeprint en opgehangen en wat lokale souvenirs zijn zo gekocht.

Ook hebben we vorige week woensdag onze nieuwe auto gekocht!
Ja, eigen vervoer heeft vele voordelen, vooral als we op pad willen en het land willen zien is eigen vervoer een must. We hebben wat merken en modellen naast elkaar gezien en gekozen voor een lokaal merk en een auto waar we wat tassen en mensen in mee kunnen zonder dat er een box op het dak moet.
We hebben de auto gekocht van een Venezolaans stel dat hier 6 jaar heeft gewoond, zij hebben de auto nieuw gekocht, maar omdat hij werd overgeplaatst naar de US, (hij zit in de olie) wilden ze de auto verkopen. Rem heeft hier samen met de eigenaresse zoveel tijd samen aan besteed om de auto over te kunnen schrijven. Maar uiteindelijk is het gelukt.

Overschrijven van de auto is makkelijk als je weet wat je allemaal moet doen, maarja is dat niet altijd zo, als je weet hoe het moet is het niet meer zo moeilijk. Rem heeft dagen vast gehouden aan een papiertje, wat we dachten te moeten hebben en in te vullen. Bleek het achteraf een papier te zijn voor als de eigenaar van de auto was overleden… 😆

We hebben op maandag avond kennis met elkaar gemaakt om even te zien aan wie zijn verkopen en wij van wie we kopen. Was zeer gezellig, en zo jammer dat ze vertrekken we hadden een leuke tijd met ze kunnen hebben. Verhalen over Venezuela, Zuid-Amerika (zij hadden ook veel gereisd) Zuid-Afrika, en natuurlijk Azië, de avond is omgevlogen.

Dus woensdag ochtend wij met de Uber naar de plek waar je de auto over kan schrijven en een uurtje later zaten we in de auto naar huis, we hebben hen afgezet bij hun appartement en ik moest meteen terug naar huis omdat ik een conference call had met Singapore.

post-2

Met deze nieuwe auto moeten we natuurlijk om meteen tochtjes maken, de eerste was meteen naar ons restaurantje waar we normaal met de trein heen gaan en nu met onze eigen auto!
Het is en 24 uurs Chinees restaurant waar ze Dim Sum maar ook Chinese gerechten serveren. We zijn er al een aantal keren geweest en de bediening daar herkent ons en als we binnen komen zegt ze dan ook tegen ons, ‘ You like Dim Sum, lah’. Als je daar koude thee besteld krijg je warme thee met een bak ijsblokjes ..  🙂  Daar is de hele Dim Sum kaart aan dezelfde prijs, maakt niet uit wat je besteld, dus makkelijk voor ons als Hollanders, hoef je niet naar de prijs te kijken alvorens te bestellen.  😛

post-3

De volgende dag moest Rem naar Labuan vliegen (zoek maar eens op bij Google maps) dat is een eilandje voor de kust van Borneo waar ze een financieel centrum hebben zitten. Daar ben ik al geweest voor mijn visum, de regels hebben ze veranderd dus de dependent visa (afhankelijkheid visum) wordt niet afgegeven op dezelfde dag, maar met een tussenpozen van 10 dagen. Dus helaas konden we niet samen vliegen en een weekend eraan plakken.

Rem heeft nog gekeken om te duiken daar maar helaas er waren geen andere toeristen dus dat werd geen duiken voor hem en is hij alleen een dag op en neer gegaan net zoals ik dagen daarvoor. Het is 2,5 vliegen voor een stempel en het afgeven van geld. Maar goed, we zijn nu geen illegalen meer in Maleisië.

De dag dat Rem naar Labuan vloog was ik uitgenodigd door de Maleis Nederlandse Business Council. Een vereniging die de business van MY en NL stimuleert. Het seminar en het diner werd gehouden in het Westin in KL, Dus geen verkeerde locatie, niks mis mee.   😉

Daar weer ontzettend veel interessante mensen ontmoet, waaronder ook de nieuwe ambassadeur voor NL in KL, haar heb ik ook en hand geschud, zij is zojuist geïnstalleerd in haar post hier in KL.
Was een zeer interessante avond met heerlijk eten en vermaak, dus als er geen toespraak was van iemand dan traden muzikanten op waardoor je tafelheren en dames nog niet kon verstaan. Echt Aziatisch, altijd geluid en herrie. Eten was heerlijk en wijn gedronken bij het eten, dat was wel bijzonder weer. Ik had gehoopt op bitterballen en haring, maar we hebben het moeten doen als aperitief met een Hollands kaasplankje, ook lekker met een wijntje.  🙂

post-4

Het weekend, op naar de shopping mall, ja helaas niet zo spannend, maar we moesten onze rekening betalen voor het internet dat was die week inmiddels aangesloten (zaterdag de sleutel en dinsdagochtend Internet, probeer dat maar eens in NL) en na aansluiting ga je betalen, online is een heel gestoei, dus even naar de winkel in de grootste mall van KL lijkt makkelijker,is het uiteindelijk ook niet. Maar er zit daar wel een van de lekkerste dim sim tentjes van de stad, dus ja, met het vooruitzicht van een heerlijke maaltijd is het gemakkelijker.

post-1

De dag erop op weg naar de olifanten, hier 1,5 vandaan is een Olifanten opvang gevestigd, daar kun je alles over olifanten te weten komen, film, informatie en zelfs de olifanten aanraken en voeren! Dus op weg naar onze grijze vrienden op zondag ochtend we hadden ergens gelezen er vroeg te zijn zodat we ze konden voeren en ook een zien als ze gingen baden in de rivier.

Gelukkig waren we op tijd voor het voeren om 10.00 uur maar het baden was pas om 14.00 uur. Telkens weer een ervaring een olifant aan te raken, de slurf is hard maar ook weer heel aaibaar, suikerriet en pinda’s konden we ze voeren, geen gepelde pinda’s en ook de olifanten waren meer dol op het suikerriet dan op de kleine pinda’s die ze in een holle slurf stopte. Gelukkig geen Thailand taferelen zoals olifanten op een fiets of aan het schilderen of voetballen, dit was puur educatief.

In de buurt hadden ze een deer farm, een hertenkamp, ach ja waarom niet? Nu zijn we er toch dachten we. Dat was toch wel de verrassing van de dag, in dit hertenpark hadden ze herten en die mocht je natuurlijk ook voederen, maar er waren zoveel andere dieren nog te zien zoals vogels, dassen, leguanen, een grappige bever (prairiedog) en zelfs konijnen, dus de naam van het park deed anders vermoeden.

Nou zoals vele anderen ben ik niet dol op slangen en ga ze graag uit de weg als ik ze zie. In Afrika hebben ze wel gezien maar gelukkig nooit in een benarde situatie onze wegen gekruist. Hier stond een jongen met een Python op zijn schouder. En liep naar ons toe en vroeg of we hem wilde vastpakken. Ik stond al bij de uitgang voordat hij zijn hele zin had uitgesproken. Vanuit een veilig plekje heb ik Rem aangemoedigd om het toch te doen, hoe uniek? Dus heeft Rem na aandringen van de jongen de slang omgehangen!!!

post-1-3

Na honderd keer vragen, om de slang bij mij op te hangen, was mijn antwoord nog steeds nee. Dus op zoek naar wat kleiner grut om te bekijken. Opeens later na de das, bever kwamen de leguaan, en een slang. Na veel gepraat en veel onderhandelingen kreeg in een slang in mijn handen, een kleine slang in de diepe slaap.

De eerste minuten was het eng en vreemd daarna was het saai, 😐  dus daarna kreeg ik een slang die zijn slaap uithad. Pfoe heel eng, de slang bewoog over mijn handen. Ik had verwacht dat de slang nattig en slijmerig zou zijn, Niets is minder waar, de slang voelde als een zachte handtas.  😳

post-1-4

Bij het weggaan nog wat curry puffs gekocht een lokale lekkernij die we heerlijk hebben opgesmuld in de auto, op terug weg kwamen we een bord tegen wat mijn aandacht trok. Japanese garden en French castle, nou en dat in Maleisië.

Dus wij een tocht naar boven ondernomen, en na wat behoorlijke Zwitserse bochten kwamen we aan de in de Japanse Teagarden inclusief prachtig aangelegde Japanse tuinen, gebouwen en een Japans restaurant. We zaten op 1.000 meter en het was hier groen en het begon ook te regenen, ik vond het wel lekker afkoelend, Rem vond het niks eerst zweten en dan ook nog een bui op je hoofd. Dus daarom maar weer verder getrokken naar het Franse kasteel en de avenue die ze hebben na willen bootsen. Het kasteel was aardig gelukt in opzet en is een hotel en spa voor de Maleiers en internationale gasten die zich willen onderdompelen in rust en koelte en goed verzorgd willen worden. Als je een keertje in FR bent geweest kijk je er wat anders tegenaan. Een Franse straat met boulangerie en een Italiaans restaurant is meer een attractie dan dat het gezellig is.

post-1-5

Goed ons weekend zat er weer op en maandag op weg naar Singapore voor 4 dagen voor afspraken op kantoor en ook externe afspraken, gelukkig gaat mijn PA mee deze keer dus alles wordt voor me geregeld, behalve werken. 😉

Klik hier voor het filmpje