3 maal is scheepsrecht

Zuid-Afrika, R 36

Ja,ja, het is weer zover!
De derde keer inmiddels dat we echt een job aanvaard hebben hier in het continent Afrika. Dit maal in Zuid-Afrika, het land waar we altijd al echt hebben willen werken en wonen.

Vorige week donderdag zijn we al aan de slag gegaan, samen als management couple, Niek in de keuken, Rem als GM.

Gelukkig hebben we dit keer niet al teveel personeel aan te sturen, het leek allemaal leuk, zoveel personeel.

Het blijft hier Afrika, hoe meer mensen, hoe mensen niets te doen hebben en hoe meer mensen je aan moet sturen en controleren, controleren, controleren…double-check, double-check, double-check, double-check…
Dus nu hebben we maar een aantal van 10 mensen, en dat is ruim voldoende.

De lodge ligt in de provincie Mpumpalanga, (toch even die atlas er weer bij) en dat is rechts in Zuid-Afrika, 3 uur van Johannesburg en 2 uurtjes van het Krugerpark, YES!
Dus we gaan ons wel vermaken in onze vrije tijd.

De lodge kan nu zo’n 25 mensen herbergen en er wordt nog volop gebouwd en volgend jaar moeten zo’n 40 mensen in totaal hier kunnen slapen, sommige huisjes zijn zelfcatering en sommige cottages zijn hotelkamers, vandaar het restaurant.

In het dichtstbijzijnde dorp zijn we al helemaal bekend, (we zien er niet uit als van hier, gek hè?) en ze vinden het prachtig dat we uit Nederland komen, we kunnen iets van het Afrikaans verstaan, dus dat is baie mooi!

Waar de lodge staat in het land, heeft niet eens een naam en het dichtstbijzijnde dorpje is 35 km, dus eindelijk kan Rem het ervaren hoe het is om ver van de bewoonde wereld af te wonen. Alhoewel Maastricht ook niet echt het centrum van Holland is..

Anyway, vooralsnog vermaken we ons hier prima (één week), de lodge ligt in een gorge (=kloof) en we hebben een prachtig uitzicht op de little canyon, zoals ze het hier noemen.
Op het terrein lopen, zebra’s, blesbokken, wildebeesten en zelfs ELANDEN !!!

Ons onderkomen is ook echt een huis, geen hutje zoals in Mozambique en geen K*-huis zoals in Zambia, maar echt een huis!
Nu zitten we nog even in ons ‘eigen’ huis, tot aankomend weekend en dan moeten we verkassen, ‘ons Zebra-huis’ (zie tapijtje) is al helemaal volgeboekt tot en met januari, maar als we terugkomen van onze ‘vakantie’ naar Nederland wordt ons huis ook echt ons huis !!!

Nieuwsgierig????

www.komatigorge.co.za

wordt vervolgd….

(Veel foto’s zijn van onze laatste vakantiedagen in het Golden Gate park, foto’s van de lodge volgen nog..)

[ngg_images gallery_ids=”43″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]