Beautiful town of Cartagena

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right”]Wauw, dit had niemand ons verteld. Wat niet?
Dat Cartagena zo’n mooie stad is. Na enkele dagen letterlijk in de auto te hebben gebivakkeerd over 1 van de slechtste wegen van Zuid-Amerika (veel gaten in de weg en veel bergwegen en veel teveel tol voor deze weg), was daar eindelijk de stad Cartagena.
Cartagena ligt aan de Caribische zee en heeft een tropisch klimaat wat weinig temperatuurverschillen met zich meebrengt, een gemiddeld minimum van 24 en een gemiddeld maximum van 31 graden.

Het historische centrum is geheel ommuurd, wat helaas ook de heerlijke zeewind tegenhoudt die men goed kan gebruiken met deze warmte. In het kleine ommuurde historische gedeelte staan maar liefst 6 kathedralen, het verhaal gaat rond dat de eerste kathedraal niet naar wens was en ze een nieuwe hebben gebouwd. Helaas ook de tweede kathedraal voldeed niet aan de verwachtingen. Afijn, je raadt het al, tot en met de zesde kathedraal is het verhaal hetzelfde. Of dat de zesde kathedraal wel aan alle verwachtingen voldeed of dat men geen geld of ruimte meer overhad, verteld het verhaal niet.

Na 3 uur door de smalle straatjes gereden te hebben, hebben we onszelf getrakteerd op wat luxe, slapen in een Small Luxury Boutique Hotel. De korting was zo gigantisch op de normale prijs dat we dit niet konden laten schieten. Het hotel staat midden in de historische stad, met een fenomenaal uitzicht vanuit het zwembad op het dak van het hotel. Borrelend in de jacuzzi kunnen we op deze unieke manier genieten van de oude stad!

Tot 12 uur kunnen we ontbijten dus ’s ochtends, nog voor het ontbijt maken we een wandeling door de smalle straatjes en steegjes en komen we middenin een processie. Het is paasvrijdag en Colombia is erg katholiek, er is een processie voor de herdenking van de kruisiging van Christus. Tientallen mensen lopen de processie terwijl ze met allerlei soorten waaiers koelte toe blazen. Achter in de processie lopen ze met een beeld van Maria, we staan er alleen al bij en hebben het warm. Gelukkig hebben ze in de kathedralen overal ventilators staan en geeft dit nog enige verkoeling. Dus in de kathedralen is het dan ook erg druk.

Na een heerlijk geserveerd ontbijt van vers fruit, yoghurt en broodjes, slenteren we weer door de stad en zoeken meteen daarna weer de verkoeling op van het hotel. Alle kathedralen zijn de gehele dag te bezoeken en enkele kathedralen staan vol met bloemen en kaarsen. Waarschijnlijk ook omdat het Pasen is. Vele Colombianen uit Cartagena en vanuit andere delen van het land komen naar Cartagena voor de kathedralen, maar ook voor het strand wat hier dichtbij is. Op het strandgedeelte buiten het historische centrum is het een aaneenschakeling van hotels van kleintjes tot alle bekende ketens.

’s Avonds wordt het stadje autovrij gemaakt en rijden overal koetsen waarvan de toeristen volop gebruik van maken. Op elke hoek van de straat kun je eten kopen, chorizoworstjes, mais van de bbq, ijsjes en drinken.
De stad doet heel Europees aan en is een tropische versie tussen Venetië en Praag, met de kleine straatjes met kinderkopjes en de (toeristen)boetiekjes. Heerlijk om even lekker door de straatjes te wandelen, met overal barretjes met veelal Cubaanse muziek. Echt een juweeltje, dit historische stadje.

De tweede avond dineren we op een prachtig plein met het drukste restaurant van de stad, Café San Pedro. Om 9 uur komen we aanslenteren en nog steeds is het erg druk. Maar na een klein half uurtje hebben we tafel bemachtigd op het plein en bestellen onze eerste sushi na 3 maanden! De setting is prachtig midden op het plein tegenover de kathedraal en de temperatuur is heerlijk. We gaan allebei voor een sushirol die we niet kennen. Of het nu komt dat we al 3 maanden geen sushi meer op hebben of dat hij echt zo heerlijk was. Maar we hebben in ieder geval heerlijk getafeld tot middernacht. En zijn ons er goed van bewust dat deze luxe ook weer ophoudt.. 🙂

[ngg_images gallery_ids=”101″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

2 gedachten over “Beautiful town of Cartagena”

  1. Geweldig Cartagena! Fijn voor jullie dat “ontberingen”en luxe elkaar in evenwicht houden. Zo houden jullie het nog wel een tijdje vol.
    Stuur iets van de warmte die jullie daar hebben deze kant op. Wij gaan een weekje “kamperen”. En het is hier nogal frisjes!
    Liefs uit Arnhem .

  2. Miranda en gert jan

    Wauw, wat mooi weer! Weekje ruilen? Ik zit net te lezen over Obama in Cartagena en nu blijkt dat jullie daar waren, of nog zijn? Hebben jullie nog een meet and greet gehad?

Reacties zijn gesloten.