Bezoek uit Nederland!

27 april 2006

Zuid-Afrika , Tussen Carolina en Machadodorp

De drukke paasdagen zijn weer voorbij, dit weekend zijn het weer twee vrije dagen in het land. Nee, geen Koninginnedag, maar Freedom day, afschaffing apartheid, vandaag en maandag 1 mei, Dag van de arbeid. Je raad het al, een lang weekend en de mensen gaan erop uit!
Wij zijn nokkievol geboekt en krijgen dagelijks nog zo´n 10 telefoontjes of er nog een plaatsje vrij is. Helaas voor diegene, maar wij zitten vol. We hebben nog even gedacht om bij te beunen en ons huis te verhuren, maar in een tent slapen als je het zo druk hebt is niet echt handig..
Verder begint het al wat meer winter te worden, in de ochtenden wat kouder en in de avonden koelt het ´s avonds wat eerder af. De open haard hebben we al wat vaker aan en de regen wordt minder. Gelukkig hebben we dan ook meteen minder last van overstromende bruggen.

Afgelopen weekend hebben we ons eerste bezoek uit Nederland gehad!
Pieter, vriend uit Utrecht (hoe moeten we je anders noemen, of hadden we het eerst moeten vragen? Hij was voor zaken in Zuid Afrika, Johannesburg en mailde dat hij in de gelegenheid was om zaterdag en zondag even de boel te komen bekijken. Het was echt super en heel erg vreemd. Iemand die je kent en niet in deze omgeving past, om hem te zien arriveren in een Golf 1 (die ze hier nog steeds maken). Maar het is ook heel snel weer heel gewoon, bakkie koffie stoeltje in het zonnetje…..
Wij zijn gewend aan de Zuid Afrikanen die om 10.00 ´s ochtends al aan het bier of de mix brandy/coke gaan. Dus wij keken weer even op bij de eerste vraag `Wat wil je drinken?´
en Piet antwoordde met ’Een bakkie koffie’.

Het was een kort en krachtig bezoek en hebben ons prima vermaakt, Quad rijden, fly vissen, in het zonnetje zitten en natuurlijk een Zuid Afrikaanse braai als afsluiting van een geweldige avond, zie foto’s.
Het was moeilijk om Pieter weer te zien gaan, vooral om dat iemand die zo ver weg is zo dichtbij komt, maar het was erg leuk om te laten zien wat wij hier doen en niet doen..

Nog eventjes dit weekend hard werken, en dan gaan we de 4de mei alweer op vakantie en wel twee volle weken, we hebben namelijk twee tickets naar Madagascar geboekt.
De traditie van niet werken op je verjaardag wordt natuurlijk ook hier voortgezet…

Snel komen onze avonturen van die reis weer op de site!

Liefs Rem & Niek

[ngg_images gallery_ids=”47″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]