Calbuco, curanto gigante de Calbuco

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right” zoom=”6″]Vandaag een uniek festival meegemaakt in Calbuco,
dichtbij Puerto Montt.

Tijdens dit jaarlijkse festival worden schaal- en schelpdieren in de de grond met hete kolen en stenen klaargestoomd, met daarover heen een gigantisch stuk plastic. In het filmpje kun je bekijken hoe het voedsel onder het plastic wordt gelegd.

Het festival terrein was midden in een mooi stuk natuur aangrenzend aan een inham van zee met uitzicht op kleine eilandjes. Het weer was lekker, zo’n 25 graden en de sfeer erg gemoedelijk. We waren de enige Nederlandse toeristen, maar de Chilenen kwamen voor dit festival zelfs uit Santiago.

Overal stonden lange tafels klaar om gezellig met z’n allen te eten, deze tafels waren van verenigingen en van welke vereniging je een kaartje had gekocht, mocht je plaatsnemen. Tijdens de stoombereiding waren er veel optredens van dans en muziek, vooral optredens van de nationale dans van Chili met klederdracht en al.

Beiden hadden we een bord vol met schaal- en schelpdieren, maar ik ben de enige de heeft gegeten, Rem heeft netjes alles voor me uit de schelp gehaald, maar durfde het niet aan om te eten. Veel van deze schelpdieren had ik nog nooit gezien, maar waren heerlijk zacht en erg lekker. Ook in de netjes, (waarin alles werd geserveerd), zaten aardappel en bonen. Bij het netje schaal- en scheldieren kreeg daarnaast ook nog een soort röstikoek en een stukje gestoomd brood. Alles klaargemaakt onder het stuk plastic. Iedereen om ons heen smulde van de maaltijd en het was een hele happening en voor ons was het een hele ervaring tussen allemaal Chilenen te zitten en een bord vol onbekende zeevruchten voor je te hebben, met een lekker drankje!

Dank voor alle berichtjes op de site en we houden jullie op de hoogte!
[ngg_images gallery_ids=”86″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

1 gedachte over “Calbuco, curanto gigante de Calbuco”

  1. Wat een belevenis! Het ziet er weer vertrouwd uit. Mooi weer,( wij hebben nog steeds te veel regen), camping in een prachtige omgeving . Heel bijzonder om zo’n festival mee te maken te midden van de Chilenen. Schitterende foto’s, zodat we meteen een indruk hebben hoe het was.
    Lieve groet

Reacties zijn gesloten.