De eerste twee weken

20 februari 2006

Zuid-Afrika, Komati gorge

Er zijn alweer twee weken voorbij, de tijd gaat ontzettend snel hier.
Het weer is heerlijk, warmer dan in december en het regent wel veel en heftig, maar gelukkig niet zo lang. Elke dag warmt het wel op naar zo´n 30 graden.
Even hebben we nog in de piepzak gezeten dat het eerste weekend niemand zou kunnen komen ivm met overstromende bruggen die naar de lodge leiden. Maar gelukkig daalde het water ook weer net zo snel als het was gekomen. De lodge was helemaal volgeboekt voor het eerste valentijnsweekend.

We hadden speciaal een beauty therapeut ingehuurd om onze gasten te verwennen met behandelingen en dat is gelukt.
Wij hebben zelf ook allerlei massages gehad, heerlijk!

De kamers hadden we helemaal opgefleurd met rode hartjes zeepjes, rozen en pot pourri zakjes, allemaal erg lief en romantisch.
In de keuken had ik de voor- en nagerechten gemaakt die romantisch gedeeld moesten worden bij kaarslicht…(ik heb ook meteen mijn eerste Lamsrack weldone moeten serveren) Zonde, zonde, zonde!

De hele tent is met Valentijn nog bijna in de hens gegaan omdat iemand op het idee kwam op de kaarsen roze te sprayen….nou, dat gaf me toch een geweldige lichtshow…bedenk ook nog eens dat alles hier van hout is en het dak van riet…maar gelukkig was Rem daar die het gevaar in de kiem heeft gesmoord…

Vorige week vrijdag (de avond van het Valentijnsweekend) toen we nog geen week hier waren heeft onze receptionste annnex gasten relaties meisje, Anell (degene die Rem al op nieuwjaarsdag heeft ontslagen en is teruggefloten), opgezegd en ging er dezelfde avond nog vandoor.

Vrijdag avond is stapavond, waarom opzeggen na het weekend?
Zondag is ze samen met haar vader de spullen op komen halen en ze is dus ècht weg…..het is hier echt nooit saai, er gebeurt altijd wel iets.

Nu zijn we met z’n tweetjes alles aan het doen en hebben we weer wat meer overzicht over alles. (alle boekingen en reserveringen waren een zootje)

In de toekomst komt er wel weer iemand om het over te nemen van Anell, zodat wij niet altijd in de bar hoeven te zitten en vooral als wij op vakantie gaan, dat er iemand is de telefoon opneemt.
Pat, de eigenaresse wil hier eigenlijk niet meer komen, of in ieder geval niet meer telefoon opnemen, reserveringen maken etc.
Dus daarom wordt er weer iemand aangenomen.
Er is nog veel werk te doen op de lodge, veel dingen moeten nog worden opgestart, werkroosters, schoonmaak roosters etc, ik ben ook bezig met de nieuwe menukaart. Als het winter wordt komt de Hollandse hutspot op het menu met de Zuid Afrikaanse Boerewors!

Nu hebben we ook afgelopen week weer een nieuwe lid van het keukenteam aangenomen, de meiden die ik had in de keuken, daar is er maar eentje van overgebleven.
Ze hebben daadwerkelijk letterlijk slaande ruzie gehad in het kantoor in de tijd dat wij in Nederland zaten.

Dus ik had er nog maar eentje over van de drie, maar er willen genoeg mensen werken, en had dus ook de eerste week meteen een nieuwe in het kantoor zitten met een tolk.
Ja, de basis van het Engels is er wel, maar ze verstaan niet alles en zeker niet aangaande contracten etc. Dus met een tolk erbij (een van de andere werknemers) ging het best goed.

Afgelopen weekend heeft ze voor het eerst een quiche, ingemaakte gember, pesto en voor het eerst in haar leven feta gezien.
Ik laat ze in de keuken van alles proeven en het is niet altijd helemaal naar hun smaak
Bedenk dat zij alleen maar pap en saus eten (dat is maïsmeel en een tomaten en uien mix) en als ze geld hebben vlees. Op vlees zijn ze dol en ze willen het liefste allemaal aan de grill staan in de keuken en bbq-kruiden over het vlees strooien. (Alles in de overtreffende trap..)
Ja, ik moet alles in de hand houden in de keuken.

Wij beginnen ons nu ook echt te installeren in “ons” Zebra huis, de kleren zijn allemaal uitgepakt en de schappen komen nu ook echt vol te staan met onze zooi.
Ja, we hadden samen 40 kilo bagage mee, dus we hebben hier al weer veel heen gesleept! Één van de twee Hollandse kazen is al op en de stroopwafels worden bewaard voor speciale gelegenheden!

Ondertussen hebben we in deze afgelopen weken alweer een paar ritjes op de quad bikes gemaakt en zijn we eindelijk verder gekomen dan het hek wat hier 1 km vanaf staat…
Gisteren toen alle gasten weg waren hebben we de quads gepakt en zijn we op bezoek gegaan bij onze buren: Bibi en Manou, zo’n 10 km verder.
Wij waren daar nog niet geweest, zij wel bij ons in de bar. Het zijn goede vrienden van de eigenaren van de lodge.
Toen we aankwamen konden we meteen aanschuiven voor de Afrikaanse Braai, want iedereen is erg hartelijk aangaande mee-eten en uitnodigen.
Later op de avond hebben we met z´n allen weer wat gedronken op de lodge,
Toby, de general manager van Doornkop een time share resort,
Bibi en zijn aanstaande vrouw Manou en Derik onze farmmanager en natuurlijk onze beauty therapeut. Dit zijn ook allemaal vrienden van elkaar en allemaal ongeveer dezelfde leeftijd (Rem is de opa van het stel..) Het was erg gezellig en als het hier laat wordt is dat al gauw 22.00 uur.

[ngg_images gallery_ids=”44″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]