De Ford

Vrijdag de dertiende en weer wat avonturen verder.

Gisteren was de overdracht van de auto. Erg spannend allemaal, want zou het allemaal wel goed gaan?
Het geld hadden we inmiddels bij elkaar kunnen pinnen, dat was geen probleem.
Om 11 uur was de overdracht, de tijdelijke papieren, de technische keuring en natuurlijk de overdracht van de sleutel. Dus na betaling van de laatste pakken papier was de auto van ons!

Yes!

Meteen de locatie van de shoppingmall in Google Maps in de Iphone ingevoerd en rijden maar.
De euforie duurde welgeteld 10 minuten.

Helaas.

De airco van de auto was een föhn, niet zo’n reisföhn, maar zo’n echte goede kappersföhn.
Buiten was het minstens 35 graden, dus heel erg nodig was dit niet.
In deze afgelopen twee weken hadden we nog niet zo erg gezweet als in deze 10 minuten in de auto.

Meteen terug naar het hotel, gebeld met de verkoper en hij zou eraan komen, want hij was ook zijn kastje voor de tolweg vergeten, wat nog aan de binnenspiegel hing.
We hadden nog specifiek naar de airco gevraagd bij de proefrit en ja, deze zat erin.
Helaas niet geprobeerd, dom, dom.

Dus een hele discussie met de verkoper over de airo. ‘Wisten wij wel hoe je deze aan moest zetten?’
‘Stond dat niet in het boekje hoe het moest?’ ‘Nee, hij gebruikte de airco en de ventilator nooit, hij had altijd het raam open’. ‘De airco zat er toch in, dus dat was dan toch goed?’

Dus gevraagd naar de technische keuring van afgelopen maandag en gevraagd of tijdens deze keuring de airco niet gecheckt was? Geen antwoord.

Wij wilden hem aansprakelijk stellen voor de niet werkende airco in de auto, omdat hij zondag bij de proefrit wel degelijk had gezegd dat er airco in zat en alles in orde was.

Na lang discussiëren en praten, vertelde hij ons dat hij zijn monteur ging bellen. Alles gebeurde voor het hotel dus hij was aan het bellen met zijn mobiel en in 1 keer zagen we hem de hoek om lopen. In een flits dacht ik, dit is niet goed. Rem keek meteen naar de auto en zag dat het kastje van de tolweg weg was. Ik ben er nog achteraan gerend. Maar deze Chileense vogel was gevlogen!

Dus je kan onze verbazing en stresslimiet wel bedenken.

Gebeld met onze vriend Antonio en met hem afgesproken. ’s Avonds hem bij een biertje het hele verhaal verteld.
Hij heeft meteen zijn vrienden van universiteit (die rechten studeren) gebeld om te kijken wat we konden doen.
We hadden alles via de notaris geregeld en hebben alle gegevens van de verkoper, dus een klacht indienen en de schade op hem verhalen zou kunnen, maar zou tijd kosten.

Ook wisten we niet wat de kosten zouden zijn voor de reparatie. Wij dachten omdat hij was ‘gevlucht’ dat het een hele dure reparatie of zelfs niet meer te maken zou zijn. Het plan was om de volgende dag, vrijdag met Antonio een Ford garage te zoeken en te vragen of de airco gerepareerd kon worden. De Ford garage stuurde ons naar een airco specialist en daar kwam het verlossende antwoord.

Er was niets stuk aan de airco, alleen het gas moest vervangen worden (dat moet om de 10 maanden) en alles was verder in orde.

Pfffffff.

Je kan je voorstellen dat wij erg opgelucht waren, je gaat toch niet voor 20.000 pesos (30 euro) weglopen?
Dus vanavond nog een laatste nachtje in Santiago. Camping spullen zijn inmiddels allemaal gekocht en morgen hopelijk de eerste camping overnachting.

Twee weken op reis en al weer genoeg meegemaakt 😉

Hieronder nog wat indrukken van Santiago en natuurlijk de Ford!

[ngg_images gallery_ids=”85″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

3 gedachten over “De Ford”

 1. Hi,
  Eindelijk kon ik me ertoe zetten om jullie sabatical avonturen te lezen en de foto’s te bekijken. Niek, volgens mij is dat nog altijd sneller dan jij destijds!
  Ik ben niet onder de indruk, hoor!
  Nee ik ben stikjaloers!
  Mooi verhaal over de airco en de discussie met de verkoper. Met weglopen kun je dus een discussie beëindigen……
  Zeg, de campinguitrusting is toch wel compleet, dus inclusief waanzinnig charmante hoofdlampjes voor HEM en voor HAAR?????
  Xxx Wieb
  ps wat een enorm gave en stoere bak hebben jullie gekocht!

 2. Jullie hebben huis en haard nu bij en gaan nu pas echt vakantie vieren. Voor het oplossen van problemen krijgen jullie 5 sterren (maximum). Geniet ervan. Groet.

 3. He hoi!

  Chili stond nog niet op mijn lijstje, maar die is er nu meteen op gekomen, mooie stad zeg, Santiago! En coolle bak hebben jullie gescored (ik ga die techniek van de autoverkoper ook maar eens op mijn werk toepassen als er iets fout gaat :-). Ik zag trouwens dat er nog makkelijk een plekje voor mij vrij is in de auto. Dus waar moet ik precies heen vliegen, kan er donderdag ongeveer wel zijn :-).
  Geniet ze van het camperen!!

  Dikke knuffel,
  Siska

Reacties zijn gesloten.