De noordelijkste hoofdstad van de wereld

Reykjavik, ’s werelds Noordelijkste hoofdstad en de meest westelijke van Europa. Met ‘maar’ 330.000 inwoners, waarvan er meer dan de helft in Reykjavik en omgeving woont, is het leven wat rustiger dan in onze vorige stad, New York. Met 24 uur per dag zon, is het leven hier in IJsland in de zomer wel erg zonnig. Maar, met 3 uur zon in de winter, kan het hier bijna geen pretje zijn :-).

We hebben nu al een beetje kunnen wennen aan het tijdsverschil, IJsland heeft maar een tijdsverschil met NL van 2 uur en doordat het de gehele nacht bijna licht is, is de jetlag beperkt gebleven.

Maar Reyjavik met zon, wat is dat geweldig, we hebben een toer geboekt, de Golden Circle en heeft ons gebracht van de watervallen naar uiteindelijk de beroemde geisers. We zijn om 7 uur ’s avonds vertrokken en de toer eindigde om 12 uur ’s nachts, wat niet aan de foto’s is te zien, de zon schijnt nog volop!

Prachtige natuur heeft IJsland, prachtige meren en bergen en fjorden, toch nog even stiekem aan onze Fjord gedacht, die nu terug op weg is naar Chili, waar onze reis begon.

Ook hier moeten we afscheid nemen van de het land en gaan we de grote oversteek maken naar (weer) het echte leven en zal er weer gewerkt moeten worden!

Wij hebben ons de afgelopen maanden prima vermaakt, veel gezien, gelezen, gegeten, geleerd, maar voornamelijk gedaan en ontdekt. De reis heeft ons naar 14 verschillende landen gebracht van het meest zuidelijkste puntje van de wereld naar de meest Noordelijke hoofdstad van de wereld.

We willen iedereen bedanken voor het lezen en reageren op onze website, lang leven de nieuwe communicatiemiddelen van mail tot WA, zodat we toch met velen in contact zijn gebleven, ondanks dat we zover weg waren.

1 gedachte over “De noordelijkste hoofdstad van de wereld”

  1. Wieb en Rob

    Wat een mooi einde van deze gave reis!! Bedankt dat jullie ons met je mooie verhalen en foto’s zo op de hoogte hebben gehouden. Was elke keer weer een genot om te lezen.

    Heel veel succes met get “gewone” lven maar geniet vooral nog lekker na van de afgelopen 6 maanden.

    Tot snel!

Reacties zijn gesloten.