De skyline van Shanghai

Na afscheid genomen te hebben van onze nieuwe vrienden zijn we weer in het vliegtuig gestapt en deze keer naar Shanghai, ook wel het New York van Azië genoemd. De Skyline aan de rivier en de zeer internationale stad maken het tot een wereldstad. Ten opzichte van Beijing heeft het minder cultuur, maar eenmaal zoveel shopping malls.

We brengen onze dagen wandelend door in de stad, we gaan naar de ‘oude stad’ waar er nog traditionele huizen staan, maar wel met allemaal toeristen winkeltjes. We hebben deze dagen weer heerlijk gegeten en elke dag weer een nieuw restaurantje ontdekt waar we hebben gesmuld van Japans, Koreaans, maar zeker ook Chinees. De dumplings zijn zeker de moeite waard, overheerlijk! Ook een soort bapao met een rietje erin waar je de krabsoep uit kon drinken, wat de lokale specialiteit is. ‘All you can eat’ ‘Hotpot’ met soort van garnalen die we nog nooit hadden gezien. Dus genoeg ontdekt weer!

We hebben antiek straatjes gezien en de tegenstelling tussen oud en nieuw zijn overal zichtbaar. Grote gebouwen op de achtergrond en kleine oude huisjes op de voorgrond. Niet iedereen is in staat te shoppen in de grote shoppingmalls en leven mensen ook in Shanghai nog in kleine huisjes die niet goed zijn onderhouden.

Ook hebben we de Franse concessie gelopen en zijn we in het gebouw geweest waar de eerste vergadering van de Communistische Partij zitting heeft gehouden. We hebben onszelf ook verzorgd, Rem is naar de kapper geweest en heb ik mijn voeten en handen van een manicure en een mooi kleurtje laten voorzien.

Dit keer hebben we dus niet gefietst maar des te meer gelopen ook over de boulevard van de Bund waar we zijn geëindigd op de 32e verdieping van het Hyatt met cocktails en bier met een prachtig uitzicht over de skyline van Shanghai. Dus met een biertje en een cocktail hebben we geproost op deze prachtige stad. De volgende dag heeft een medewerker van het Hyatt onze tas (die we hadden laten staan met onze aankopen) per taxi naar ons hotel gebracht omdat we op het punt stonden na het vliegveld te gaan. Alles weer goed.

Kortom lekker een paar dagen rustig geslenterd in Shanghai en ontzettend genoten!

1 gedachte over “De skyline van Shanghai”

  1. Op de foto’s zie je duidelijk het verschil tussen rijkdom en armoede. Weer mooie culinaire foto’s. Liefs van gin en tonic uit Bunnik.

Reacties zijn gesloten.