De tijgers uit Harbin

Omdat we nog wat dagen ter vrije besteding hadden, hebben we gekozen om naar Harbin te vliegen. Harbin staat bekend om zijn Siberische Tiger Park en de stad was vroeger voor de Russen een stad om te shoppen en vertier. Dus je struikelt over de Russische winkeltjes waar ze de bekende poppetjes verkopen. Kennelijk zijn de Russen ook dol op spionage materiaal zoals verrekijkers, geweren, maar ook bont, tassen, drank & chocolade. Dit verkochten ze namelijk in al deze winkeltjes. De stad Harbin was een stad die we niet verwacht hadden.

De stad was mooier dan verwacht, had een prachtige boulevard langs de rivier en veel vertier. Ook werd er veel aan Tai Chi gedaan in de parken om 7 uur ’s ochtends (toen ik door de stad mijn hardloopschema aan het volgen was) en ’s avonds. In het midden van de stad staat er prachtige kerk gebouwd in Russische sferen, de St Sophia Kathedraal, ook te zien op de foto’s.

Maar we kwamen voor de tijgers deze hebben we ook gezien, het park was niet zo prachtig als van de panda’s maar tijgers genoeg. Wel doorvoed lagen de tijgers lekker in het zonnetje te luieren en als ze naar de bus liepen, grepen ze meteen naar de autobanden. Maar dat hadden ze al vaker gedaan en met succes, dus was er nu een ijzeren kap omheen gespannen.

De eerste toer per bus ging zó hard door het park heen, dat we binnen No Time alweer terug waren bij het loopgedeelte door het park. Maar gelukkig mochten we nog een keertje mee (ter compensatie) en deze keer was de buschauffeur wat rustiger en hadden we wat meer tijd te genieten alsof we op safari waren.

Toen we aankwamen bij de leeuwen (!?) deze zijn er namelijk ook te vinden, zo’n 20 stuks, waren de uitroepen van onze medepassagiers goed te horen. Dit vonden ze nog spannender dan de tijgers, grappig om mee te maken. Wij waren speciaal voor de tijgers hierheen gereisd en leeuwen hebben we al vaker gezien.

Ook hadden ze een Liger (ja, bestaat echt) dat is een kruising tussen een tijger en een leeuw, maar helaas lag deze binnen in het hok en zagen we alleen de staart.

Dus Harbin was de moeite waard en wie had dat gedacht? Een Chinese suikerspin?