Deel 2

Zuid-Afrika , Pretoria

Ja, we zijn weer in Zuid-Afrika!
Twee daagjes Madrid waren heerlijk, het was een beetje warm, maar zeker de moeite waard.
We hebben de stad gezien vanaf de ´Hop on – Hop off´ bus en ons heerlijk laten rondrijden met de hitte.

Overdag was het zo´n 40 graden…in de hotelkamer 30 graden…
De stad begint ´s avond pas te leven en dan bedoelen we pas na achten en gaat tot écht laat door. Hangende aan de tapasbar hebben we de heerlijkste gerechtjes besteld met als begeleider natuurlijk een sangria mét schijfjes citroen en sinaasappel.

Bij elk drankje wat je besteld krijg je tapas, dus we zijn met ons buikje vol en met een omweg naar ons hotelletje gelopen.

Zondagavond, na een hoop gedoe op het vliegveld, we mochten niet de lucht in met ons halfjaar ticket. Dit omdat het toeristenvisum maar 3 maanden geldig is en we geen bewijs hadden dat we het land binnen de 6 maanden zouden verlaten.
Dus volgens Iberia, de vliegmaatschappij, zou Zuid-Afrika ons zonder pardon terugsturen. Wij wilden het risico wel nemen maar we mochten écht niet mee.

Twee en half uur later, waren we én overboekt én hadden we nog geen wijziging. Eindelijk na een hoop gedoe hebben ze ons ticket toch gewijzigd naar een driemaands ticket. En zijn we als laatste tóch nog meegegaan met de vlucht, maar omdat we op standby stonden hebben we een toch goede vlucht gehad en heerlijk geslapen in de Business Class…

Toen we aankwamen bleek dat de tassen van het hele vliegtuig waren niet meegevlogen en dus nog in Madrid stonden. Maar uiteindelijk na 4 dagen is onze tas weer afgeleverd en konden we ons weer opfrissen..

Nu naar een paar dagen in de Twana lodge bij Pretoria te hebben vertoeft – waar het ’s nachts afkoelt tot een graad of 12 in de slaapkamer – zijn we weer ‘en route’.
De auto is ingepakt, het bed ligt er weer in, de koelbox vol, kortom we zijn weer op reis.
En op weg naar Durban, maar als we onderweg wat tegenkomen waar we willen overnachten zal Durban even moeten wachten. Het weekend willen we vertoeven in het Golden Gate park en zelfs héél misschien wat gaan wandelen.. goed voor alles zeggen ze… in ieder geval voor heel veel dingen.

[ngg_images gallery_ids=”28″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]