Een weekje Patagonië

Met een hele mooie aanbieding van LAN airlines hebben we gezien de omstandigheden besloten om de bijna 5.000 km niet te rijden naar Patagonië, maar te vliegen en wel naar Punta Arenas. Het zuidelijkste stadje van Chili, kortom een weekje Patagonië. Inmiddels hebben we al wat trips geboekt, een trip naar de broedplaats van de pinguïns op Magdalena Island, waar we zojuist van terugkomen. Ook een dagtrip naar Torres del Paine, een National Park waar we gletsjers gaan zien en daarnaast hebben we voor een paar dagen een auto gehuurd om naar het zuidelijkste dorpje van de wereld te rijden, Ushuaia in Argentinië.

Punta Arenas staat erom bekend dat het altijd waait, het weer valt dus wel mee als je uit Nederland komt, wij zijn wel wat gewend. Voor de tijd van het jaar en de temperatuur hebben we volgens de bewoners ook nog geluk, het is warm voor deze deze tijd van het jaar, het is hoogzomer in Punta Arenas, met zo’n 17 graden. Stoere zeebonken en verweerde gezichten zoals de mensen in deze stad worden beschreven in allerlei boeken, hebben we nog niet gezien. We zien vooral aardige Chilenen die nu eenmaal hier wonen en het beste ervan maken.

De stoffigheid en het drukke leven van Santiago en Puerto Montt is hier niet te vinden. Alles is ruim opgezet en is gemaakt voor strenge winters en mildere zomers. De enige overeenkomt met de andere steden is dat ze ook hier niet goed kunnen autorijden, ook hebben de Chilenen er een handje van om, spullen die ze tijdens het boodschappen in hun mandje oftewel in het karretje stoppen, bij de kassa opeens besluiten niet meer te kopen.

Wat we nog nooit hebben meegemaakt op onze reizen is een collectieve taxi, op alle taxi’s staan nummers, deze nummers corresponderen met de straten die ze rijden. De taxi’s stoppen op bepaalde plaatsen, aangegeven met borden, en pikken daar weer nieuwe mensen op. Omdat ook Punta Arenas zoals bijna alle grote steden hier in Chili de straten volgens het blokken systeem werken, is dit goed toepasbaar. Wij kwamen erachter hoe het systeem werkte toen we er eenmaal stonden. Van de travel agency hadden we alleen doorgekregen dat we in taxi 15 moesten stappen die ons naar de ferry zou brengen.

De avondtrip naar Magdalena Island was een mooie ervaring. Op dit eiland leven meer dan 150.000 (!) Humboldt pinguïns, tussen oktober een maart komen ze hier om te broeden en de jongen op te voeden, daarna gaan ze naar Brazilië om het wat warmer te hebben.
Na een twee uur durende ferry tocht naar Magdalena Island, mogen we een uur vertoeven op het eiland. Op het eiland staat een vuurtoren en zover je kan kijken vanaf dit punt zie pinguïns. Velen pinguïns bewaken de broedplaats en hun jongen, want de pinguïns hebben drie natuurlijke vijanden, de albatros, de zeeleeuw en de Orca (in de Atlantische oceaan). Op dit eiland is hun enige vijand de albatros, die staat te wachten om toe te slaan en een jong wil afpakken.
We hadden geluk in januari want in maart is de grote trek naar Brazilië en is er geen pinguïn meer te vinden op het eiland.

Hieronder een korte impressie van onze trip.

[ngg_images gallery_ids=”87″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

4 gedachten over “Een weekje Patagonië”

 1. Weer mooie foto’s en een leuk verhaal. Lijkt ons een hele belevenis tussen al die pinguïns. Effe 5000 km in het binnenland gevlogen. Liefs

 2. Richard van Dijk

  Dat mannetje in de oranje werkkleding is de helft van Remko! Op foto 3.

  Al zoveel mooie foto’s momenten. En nog zoveel maanden te gaan! Geniet er van.

 3. Patagonie…..hoe gaaf is dat!! Mooie foto’s weer. Leuk dat jullie ons zo mee nemen op deze reis. Wieb en ik zitten elke keer weer te genieten van jullie verhalen. Gebeurt hier nog wat?……….Neuh, niet echt. Traininkje in Hoofddorp of Geldrop. Helemaal met de auto 200 km verderop 🙂 Gaaf he?
  Volgende week 3 dagen Helsinki, dat is dan wel weer leuk.

  Geniet er van!!!!! En we kijken uit naar het volgende verslag

Reacties zijn gesloten.