El Tatio

Vandaag een ongelooflijke intensieve dag beleefd, we stonden op het dorsplein wild te kamperen omdat de camping van het dorp geen warm water had voor de douche. Dan kan je beter helemaal niet op een camping gaan staan, want om 4 uur zouden we vertrekken naar de El Tatio geisers van Chili midden in de woestijn.
Met meer dan 80 actieve geisers is El Tatio het derde grootste geiserveld in de wereld (volgens Wikipedia).

Nu hebben we op dat dorpsplein geen oog dicht gedaan doordat het stoffige dorpje bij de grens van Bolivia er een nachtleven op na houdt. Waar en hoe, we hebben het niet kunnen ontdekken.

Nu konden we dus niet slapen en zijn we om 3 uur al naar de geiser gereden want zoals iedereen wil je daar de zonsopgang meemaken. Spannend op een 4×4 trail midden in de nacht beginnen. Gelukkig was het volle maan en hadden we hulp van de natuur.

Op het laatste stuk en wat 4×4 water trajecten verder kwamen ze ons inhalen, dus we hebben ze netjes voor laten gaan en zijn erachter aan gereden. Uiteindelijk waren we allemaal te vroeg en de zon was nog niet te zien. Even een tukkie gedaan en daarna stonden we met z’n honderden naar de natuurlijke geisers van Chili te kijken. Erg machtig om die hete watermassa de lucht in te zien spuiten op 4200 meter met het ijs onder je voeten!

Helaas hebben we tijdens deze rit (of van onze campingavonturen op het strand) een lekke band opgelopen dus Rem heeft met hulp op 4200 meter hoogte ook nog even de band vervangen.
Foto’s zijn tijdens de rit omlaag en vandaag ook nog als afsluiter nog een naar een natuurlijk termaal bad geweest in de canyon, heerlijk na zoveel nachten wildkamperen!

[ngg_images gallery_ids=”90″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

2 gedachten over “El Tatio”

  1. De samenwerking bij het verwisselen van de band is perfect. Het klinkt eentonig maar weer mooie foto’s en leuk verhaal. Veel liefs

  2. erik en hillie

    Hallo lieve mensen, eindelijk de tijd genomen om weer eens te lezen in jullie reisverslag. Fantastisch hoor zoals jullie een ieder hier op de hoogte houden, en wat een leuke foto’s! Het lijkt me een geweldige reis, prachtige bijzondere plekken en ervaringen! Geniet en doe voorzichtig!! Liefs Hillie

Reacties zijn gesloten.