Guilin met de zon en maan pagoda’s

Na ons avontuurtje bij de panda’s gaat ons avontuur weer verder en wel naar Guilin en de rivier de Li. We vliegen vanuit Chengdu verder naar het zuiden, waar we de bergen op zoeken.

We komen na 1,5 vertraging later aan dan gepland in Guilin, maar gelukkig staat de bus nog te wachten die ons na het centrum brengt. Bij het eindpunt stappen we over in een taxi die ons naar het Four Seasons brengt.
Ja, dat dachten we ook, lekker na het Four Seasons.
Maar helaas, het was het Guilin Zizhou Four Season Resort Hotel. De naam hadden we iets beter moeten interpreteren. Het hotel was prachtig gelegen in het park aan de rivier en ondanks de naam een prima hotel. Na lang bij de poort gestaan te hebben kwamen ze ons met een golfkarretje halen, de taxi mocht het terrein niet op. (het was inmiddels 1 uur ’s nachts)

De volgende dag zagen we pas waar we echt waren, een prachtig park. Hier hebben we lekker doorheen gestruind en zijn vanaf daar naar een ander hotel vertrokken wat meer centraal in het stadje ligt en de grootste kunstmatige waterval ter wereld heeft.

Die avond na het bekijken van de waterval, zijn we aangesproken door een Chinees die een broer in Amsterdam had en een galerij. Rem vertelde dat we nog moesten eten en 5 minuten later zaten we ergens op een krukje met hét streekgerecht voor ons op tafel, eend in bier gegaard. Als je alle botten wegdacht was het lekker en goed eten, na wat aanwijzingen van wat er op andere tafels stond kregen we ook groenten erbij. Inmiddels is het heel normaal geworden om de bediening mee te nemen naar een andere tafel en aan te wijzen wat je wilt. Makkelijker kan het niet.China reizen is niet zo moeilijk.
Na het eten kwam de Chinese man weer terug en nam ons mee naar zijn galerij, prachtige schilderijen en doeken. Maar met zoveel foto’s hebben we genoeg aan de muur te hangen dus met een beleefd nee konden we afscheid nemen zonder iets te hoeven kopen.

De volgende dag lekker uitgeslapen en zouden we een taxi nemen naar een of ander uitkijkpunt. Toen ik het aanwees op de kaart schudde de taxichauffeur hard met z’n hoofd. Ik zei op de meter rijden, hij babbelde wat en schudde nogmaals, toen babbelde hij nog wat en zei oké. Ergens is er daar wat misgegaan..

Rem keek op zijn Google maps van de telefoon en kwam erachter dat we wel erg van de route afweken. Omdat het niet zoveel kost, de taxi op de meter was het niet zo erg, maar we begonnen zo ver af te wijken dat we toch even de taxichauffeur lieten weten dat we verkeerd reden.

Na veel Chinees gebrabbel wisten we het nog steeds niet wat hij bedoelde. Helaas was het die dag warm in de stad en zat er geen airco in de auto, alleen een blower. Dus hebben we stop geroepen en zijn we uitgestapt en op zoek naar een nieuwe taxi. Toen we beide uitstapten en op een muurtje gingen zitten om nogmaals op de kaart te kijken, bleef de taxichauffeur netjes wachten.

Opeens gaat de deur open en komt hij naar buiten met onze camera in zijn hand. Dus blij met deze actie nemen we de camera van hem aan. De taxichauffeur blijft maar wachten en brabbelt nog wat, we stappen maar weer in en hij brengt ons naar een ander park, soort dorpje met allerlei optredens en hanengevechten.

Niet echt wat we zoeken, en wij willen nog steeds naar het andere park. Hij blijft wachten en dan laten we ons maar terug brengen naar het hotel om daar weer een andere taxi te nemen. De eerste rit wilde de taxichauffeur niet dat we betaalde, hopelijk neemt hij nu wel geld aan. Dus 10 minuten later staan we weer bij het hotel. Zonder iets gezien te hebben. We vragen bij de conciërge de weg en de taxi naar het park. Hij laat ons weten dat het park waar we heen willen gesloten is.

Aha, dat was het wat de taxichauffeur ons wilde zeggen: het park is dicht, maar ik breng je naar iets anders wat ook leuk is!

Dus 1 uur en 1 euro verder en weer een avontuur erbij 🙂

Daarna hebben we lekker door de inmiddels warme stad geslenterd en een kort boottochtje gemaakt in de stad op een bamboevlot, voor het eten zijn ww over een eetstalletjes marktje gelopen en je raad het al, het blijft een culinaire ontdekkingsreis met mij en zeker in China!

Na zoveel dagen gaan we zaken herkennen, gebakken tofu, een broodje met vlees erin. Nieuw was de Chinese frikandel en de Chinese sushi met mosterd, mayo én ketchup (!).
Zo lekker dat we meteen maar drie rolletjes extra hebben besteld van deze vega sushi met saus. Als de Japanners dit zouden weten, hoe hier de sushi wordt geserveerd…..

Gelukkig is het eten overal lekker, we letten wel héél goed op waar we eten en wat we eten, maar we hebben nergens niet lekker gegeten, en de zoektocht naar babi pangang is nog steeds in volle gang!

1 gedachte over “Guilin met de zon en maan pagoda’s”

  1. Nicole, op je verjaardag zit het niet altijd mee. Vorig jaar op Java moest je al vroeg gaan slapen, dankzij een van je mede-reizigers,
    nu een hotel dat je niet had verwacht. Remko, zag ik je in de rivier zwemmen? Weer mooie culinaire foto’s. Liefs weer, ditmaal vanuit Beers

Reacties zijn gesloten.