In de bek van een olifant

18 november 2005

Zuid-Afrika, Pretoria

Wat gaat de tijd toch snel, want we zijn alweer bijna rond, bijna, want we moeten nog naar Kaapstad en dan is het rondje écht gemaakt.
Deze week zijn we Zuid-Afrika weer binnen gereden. Nog twee maanden rest ons om hier rond te rijden en te kamperen. Moeilijk te geloven, maar we vinden het nog steeds leuk!

De tijd van bbq-en, wijntjes en boeken lezen is weer aangebroken, omdat we nu iedere dag niet zo’n grote afstanden meer rijden, hebben we weer een beetje rust en tijd voor al dat leuks.

Nu komen we net uit Botswana waar we nog een riviersafari hebben gedaan op de Chobe rivier.

Gelukkig zijn we al door schade en schande wijs geworden en weten we nu precies wat we moeten vragen, dus met het boeken van de safari hebben we bij drie verschillende lodges gevraagd hoe groot de boot was.
Het is nogal een verschil of je met 60 of met 10 anderen op een boot zit. Want hoe groter de boot hoe verder je van de waterkant af blijft. Maar bij de derde poging konden we mee met nog vijf andere reizigers dus geen booze cruise, maar een echte riviersafari.

Deze kleine bootjes gaan dus ook echt aan wal, als ze wat zien aan de waterkant. We hebben heerlijk genoten op de rivier, alhoewel Niek me wel aan me vastklampte toen de boot even vaart maakte…maar verder is er niemand gewond geraakt.

We hebben ons verbaasd hoe de dieren eigenlijk niet reageren op een boot, terwijl je in de auto afstand moet houden, gaan de dieren hier rustig verder met wat ze aan het doen waren en zien ze de bootjes niet als bedreiging, een heel aparte ervaring. De foto’s spreken voor zich, denken we.

Nu zijn we wel weer eventjes klaar met de safari (ben benieuwd hoe lang dat blijft) maar achja, we zijn daarvoor niet voor niets naar Afrika afgereisd. Gelukkig weten diegene die we hebben aangestoken met het safarivirus waar we het over hebben en degenen van wie we het gehad hebben natuurlijk, bedankt Gert-Jan en Miran!

***

En dan de tweede grote dag van dit jaar, de verjaardag van Rem. Omdat we al sinds dat we weer in Afrika zijn elke dag bijzondere dingen doen en meemaken. Was het erg moeilijk om iets origineels te verzinnen voor deze verjaardag.

Maar het is gelukt!

’s Ochtends hebben we gezwommen in ´Valley of waves´ het zwembad van Sun City en zijn we omver gespoeld door de golven.
In de middag hebben we een safari gedaan op een olifant. Jawel, een echte olifant.

Dat was écht super, het is een beetje ongewoon, in het begin ook erg spannend om die grote beesten die je normaal vanuit de auto ziet, van zo dichtbij te zien.

Maar toen we eenmaal op de olifant zaten en wat sjokten was het echt geweldig.
Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen moet maar even op de foto´s kijken en anderen lezen maar even rustig verder 🙂

Op het einde van de safari mochten we ze wat ‘snoepgoed’ geven, na het commando van ‘slurf omhoog’ kon je echt in de bek van de olifant kijken en het snoepgoed erin strooien.

De tong van de ollie is verbazend zacht, als je beseft dat ze takken met doorns naar binnen gooien is het wel erg verwonderlijk dat er geen krassen op zitten.
Toen we eenmaal de smaak te pakken hadden en het principe begrepen van het voeren hebben we handenvol tegelijk in zijn mond gegooid en in zijn slurf.

We hebben het allemaal op video staan dus jullie kunnen het allemaal bekijken hoe we deze ongelooflijk prachtige dieren trakteren op Rem’s verjaardag!

Maar dat is nog niet alles, want passend bij de verjaardag en de leeftijd hebben we ’s avonds nog gegokt in het casino, geen roulette of black jack deze keer, maar bingo.
Ook deze hele speciale gebeurtenis is op foto vastgelegd 😉

Nog allen erg bedankt voor de mailtjes, sms’en en de E-cards die ik heb ontvangen.

En degenen die me zijn vergeten kunnen het alsnog doen 😉

[ngg_images gallery_ids=”42″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]