La Gran Sabana

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right”]Venezuela, we zijn er bijna alweer uit, morgen gaan we de grens over naar Brazilië.
Maar wat is dit een machtig mooi land, vooral de natuur is erg adembenemend. De steden en stadjes zijn niet echt de moeite waard, maar de kustlijn en de rit door het National Park Canaima, wat een van de grootste natuurparken is van de wereld (wikipedia), is schitterend.
Deze tocht door het park gaat van het regenwoud over in hoogvlakten, karakteristiek voor deze hoogvlakten zijn de tafelbergen van zandsteen, die tepui’s worden genoemd.

Maar eerst hebben we nog in een heel kleine ‘posada’ geslapen, meteen aan het strand van de Caribische zee. Dit was een zelf catering posada waar een keuken was. We hebben toen heerlijk onze noodles op het strand gegeten. Er waren veel Venezolanen die verse vis kochten op het strand en de bbq aanstaken. We spreken helaas geen Spaans, anders hadden we zeker aan moeten schuiven bij de bbq. Het kenteken op de auto verraad dat we van ver komen en dat vinden ze prachtig!

Asfaltweg loopt het water in, Venezuela
Asfaltweg loopt het water in, Venezuela
We hebben zelfs een snelweg willen nemen naar een waterval en de asfaltweg liep zo het water in, dus geen waterval, maar dat hebben we ruimschoots goedgemaakt in Canaima National Park, waar we er meerdere hebben gezien.

Wisselen is niet overal even makkelijk, we zijn erachter gekomen dat de duurdere hotels en posada’s wel buitenlands geld willen hebben. Maar de lokale bevolking van zo’n klein stadje niet. Waarschijnlijk gaat alles daar met de geldende valuta. De Chinezen hebben de boodschappenwinkeltjes in eigendom en daar willen ze wel dollars. We hebben overal nog voor een goede koers kunnen wisselen en opeens is alles in vergelijking met geld uit de muur zo’n 90% goedkoper.

Remko bij een t-shirt verkoper in Canaima National Park, Venezuela
Remko bij een t-shirt verkoper in Canaima National Park, Venezuela

Ook de rit naar het zuiden worden we overal aangesproken op ons Chileens kenteken.
Bij een benzine pomp midden in het natuurgebied stond een kraampje met t-shirts en hij heeft voor Rem speciaal een t-shirt gemaakt met alle opdrukken die hij had. Hij vond het prachtig dat we helemaal uit Chili kwamen!

Nu staan we aan de grens van Brazilië en vertrekken richting Boa Vista waar we overnachten en gaan inslaan voor onze 600 km dirt road tocht naar Georgetown Guyana.
Veel over gelezen en spannend wordt het wel, we weten namelijk de staat van de weg niet.
Maar we zitten nog voor het grote regenseizoen, dus dat maakt het wat makkelijker.

[ngg_images gallery_ids=”104″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

2 gedachten over “La Gran Sabana”

 1. Hoi Niek en Rem, ben ik weer ( eindelijk).

  Het ziet er nog steeds fantastisch uit allemaal. De foto’s en verhalen zijn werkelijk uniek. Compliment ook voor jullie schrijfstijl; het blijft boeien. Een t-shirt met alle opdrukken die hij had?

  Ik kan ook erg genieten over de verhalen mbt geld wisselen. Zijn van die mooie kleine avontuurtjes. De grap is volgens mij dat je daar een dag mee bezig kan zijn. En dan denken mensen dat zo’n sabbatical relaxed is. Echt niet, je bent de hel dag druk met dit soort zaken 🙂

  Geniet nog lekker van jullie vrijheid en het vervolg

  Groet

 2. Hola,

  Wat leuk om iets van jullie te horen! Wat maken jullie een geweldige reis! Ik dacht dat jullie nog in Afrika zaten……. Heel wat gebeurd in de tussentijd dus.

  Wat een leuke site hebben jullie zeg. Wij zijn ondertussen door het panama kanaal gevaren en nu op de Pacific! Wij zeilen via Isla Las Perlas naar de Galapagos, Isla Cristobal. Helaas is het met je eigen schip erg lastig om daar rond te varen. Je mag maar 1 eiland aandoen en de rest met ferry’s. En hier betaal je dan al bijna 700 dollar voor. Wij zijn dus erg jaloers op jullie Cruise.

  Enoy and take care!

  Groeten vanaf de Boomerang,

  Debby

Reacties zijn gesloten.