Machu Poncho

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ zoom=”8″ align=’right’]Eindelijk was het zover, de dag van Peru’s mooiste attractie en een van de 7 wereldwonderen.

Het is een hele onderneming om naar Machu Picchu te gaan. Wij zijn natuurlijk gewend om overal met onze Fjord heen te rijden. Maar naar de Machu Picchu loopt geen weg die we kunnen rijden, er gaat alleen een trein, door een onherbergzaam gebied. En je kunt ook lopen….

Eerst moet je met de trein van Ollantaytambo naar Aguas Caliente, vervolgens ga je met de bus naar Machu Picchu. De treintickets voor deze unieke treinreis kan je kopen in Cusco en elk tijdstip van vertrek heeft een eigen prijs.

Wij zaten natuurlijk in de backpackers trein, (de goedkoopste) deze trein brengt je in 1,5 uur naar Aguas Caliente, slingerend door dalen en langs steile rotsen en een kolkende rivier, het is wel een unieke ervaring, deze treinreis.

In Aguas Caliente hebben we overnacht zodat we de volgende dag vroeg met de bus naar Machu Picchu konden. De wekker ging om 6 uur en de regen kwam met bakken uit de lucht. Tuurlijk hebben wij weer, het Nederlandse weer in Peru.

Dus meteen maar poncho’s gekocht en aangetrokken in het dorpje zodat we niet verregend al aan zouden komen. Na een misselijkmakende bustocht naar boven van 20 minuten, dicht langs ravijnen doemde daar uiteindelijk de grote berg op met de Inca bolwerken.
We kwamen aan en alles was nog in de wolken, we besloten om maar meteen de ‘mountain trail’ te den, waarvoor we apart kaartjes hadden gekocht. Ik kan je verklappen dat we de controlepost nooit hebben gehaald.

De eerste 10 minuten ging het zo stijl omhoog dat we al 4 keer moesten stoppen en hebben besloten dat het uitzicht niet zo mooi zou zijn om in een helikopter afgevoerd te moeten worden. Dus hier hebben we het bij gelaten en zijn ter compensatie wel naar de Inca bridge gaan kijken.

Erg indrukwekkend, zoals de Inca’s eeuwen geleden al trails hebben gemaakt, langs kale rotswanden en de paden midden door de jungle heen. Nu met onze huidige technologie en bouwwerken is het nog steeds moeilijk voor te stellen om zoiets te fabriceren.

Uiteindelijk trokken alle wolken weg en hadden we een schitterend uitzicht op de Machu Picchu, het Inca bolwerk boven op de berg. Schitterend, adembenemend, zo mooi om te zien. Het was de trip én het geld allemaal waard om boven op de berg uitzicht te hebben op deze eeuwenoude bouwwerken.

Volop foto’s gemaakt natuurlijk, maar we hebben het deze keer netjes gehouden in de galerij. Dus we zullen jullie niet al te veel vervelen met teveel plaatjes van de Machu Picchu.

Daarnaast dank voor alle berichtjes die jullie achterlaten op de site, we vinden het erg leuk om van jullie te horen!

[ngg_images gallery_ids=”95″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

5 gedachten over “Machu Poncho”

 1. Zo als jullie met eigen ogen kunnen zien ….. kleine wonderen zijn er ook
  nog. Een reactie op al jullie verhalen en fotoos van mij. Goed he`!!
  Wat een belevenis daar in Macha Poncho. Veel over gelezen, ook wel
  plaatjes en films gezien, maar om daar echt te zijn en te lopen….
  fantastisch. Jullie zijn nu zo ongeveer twee maanden van huis.
  Wat staat jullie en ons nog meer te wachten?
  Morgen weer naar de bieb. Bolivia terug en kijken of ze iets over
  Peru hebben. Zo blijven we aardig bij, kunnen jullie een beetje volgen,
  en leren er ook nog wat van.
  Houd de fjord heel, en jullie zelf natuurlijk ook.
  Blijf genieten, en blijf ons op de hoogte houden.

  Veel groeten van mij en natuurlijk ook van Bep.

  Pa Leen.

 2. Oh man, nu ook nog de Machu Picchu. wat ontzettend gaaf allemaal. Jaloers?? Nee, stikjaloers. Echt, helemaal te gek wat jullie aan het doen zijn.
  Blijf posten hoor! Het maakt zo’n saaie werkdag als deze een stuk draaglijker. Hoewel……de gedachten dwalen ook wel steeds meer af.
  Helemaal te gek gasten. Ga zo door. Tot het volgende bericht!

  Is hier nog wat te melden. Neuh, niet echt. Over ruim een week skien.
  Oh ja, FAST is verbouwd en weer open. Weet niet wat de exclusieve pizza’s nu kosten 🙂
  We zullen het snel eens checken zodat we jullie weer op een 5 sterren maaltijd kunnen trakteren.

 3. Zo gaaf!! Deze bestemming heb ik toegevoegd aan mijn wensenlijstje. Heel mooi. Welke fotocamera hebben jullie? Die foto´s zien er allemaal zo mooi uit 🙂

 4. Roger en Tamara

  ….wow! Met recht een wereldwonder: Machu Picchu. Alleen al de reis met de trein en busrit er naar toe en dan als toetje dat uitzicht hoog in de bergen. Wederom jaloers haha 😉 Maar die foto’s van die zoutvlaktes waren ook schitterend trouwens. Ook een echte Peruaanse poncho gekocht? Have fun!

 5. Hoi,
  Zo, even de achterstand aan het bijwerken. We denken vaak genoeg:”even kijken naar de verhalen en de foto’s”en dan schiet het er bij in.
  Peru kwam ons nog bekend voor als het 10 jaar geleden. We hebben toen de Inca-trail naar Machu Picchu in 4 dagen gelopen. De laatste gids had zuurstof bij zich maar dat was voor ons niet nodig.
  Zo, nu naar maart….

Reacties zijn gesloten.