Na 16 jaar op dezelfde plek!

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right” zoom=”7″]Key West, na landing op Amerikaans grondgebied waren daar meteen weer de Amerikaanse maten. Onze standard auto is een Dodge Caravan, de naam doet eer aan, het is een caravan, maar dan niet aan een trekhaak.

Na een kop koffie bij Starbucks besloten we om maar meteen de stad uit te gaan en naar Key West te rijden. De rit die we 16 jaar geleden ook hebben gemaakt.

Helaas was het bij aankomst Memorial Weekend en iedereen is dan vrij en trekt erop uit en lijkt naar Key West te gaan. De hotelprijzen waren ontzettend hoog en de auto is groot.
Bij het zoeken naar een hotel liepen we Tim tegen het lijf, hij is een veteraan en bij de Veteranen bar waar hij lid van is,
was er achter op de parkeerplaats genoeg plek om in de auto te kamperen volgens hem.
Dus na ieder twee halve liters bier in de Veteranen bar, zijn we gaan kamperen achter de bar.
16 jaar geleden hebben we ook niet in een hotel geslapen, maar op het strand, benieuwd waar we over 16 jaar slapen :-).

De auto is groot, dus aan ruimte geen gebrek, maar we hadden niet bedacht dat het zo warm zou blijven, maar gelukkig hadden we geen last van muggen en kon de hele auto open, alle deuren en ramen.

De volgende dag waren we vroeg op – als de zon gaat schijnen wordt het nog warmer – en zo zijn we in alle vroegte, half 7, op zoek gegaan naar plekken die we dachten nog te kennen. Sommige plekken kwamen wel bekend voor, zoals de plek van het meest zuidelijkste puntje van Amerika.
Wel is er enorm veel veranderd, alles is wat (nog meer) commerciëler geworden. De Navy base waar we destijds hebben gedoucht, nadat we op het strand hadden geslapen was afgezet met een hek. En de plek waar we destijds hebben geslapen was niet meer bereikbaar met de auto.

Vertier is er genoeg te vinden op Key West, leuke houten gebouwen – het is net de carribean-, gezellige barretjes, winkeltjes en boottochten die je kunt maken. De economie van Key West draait op dit soort weekenden op zijn top!

Na Key West zijn we naar Naples gereden, waar degene wonen die het reeds verdiend hebben en inmiddels gepensioneerd zijn, Florida wordt niet voor niets ook wel God’s waiting room genoemd.
Je struikelt hier over de boetiekjes en Italiaanse upperclass restaurants, geen pizza hier en zéker geen bier, maar wijn en champagne. Overal waar water is liggen jachten en boten van alle formaten, en kan je gemakkelijk de wereld rond mee varen. Wij hebben onze sushi en broodjes uit de supermarkt opgegeten bij zicht op dit alles.

Van Naples naar Fort Meijers met onderweg veel uitzicht op boten, strand, water, bruggen en shoppingmalls. Heerlijk om niet te denken waar we moeten gaan lunchen, want om de 15 minuten heb je de kans om af te slaan naar een immens grote supermarkt. Kamperen doen we nu op onze eigen manier, wel een hotel maar onderweg alles vanuit onze eigen Caravan!

Everglades, zonder de moerassen van de Everglades geen Florida, 16 jaar geleden hebben we dit niet gedaan omdat destijds op deze route geen benzine meer beschikbaar was bij de pomp. Nu met deze tank kunnen we wel naar Canada rijden. Dus voor het eerst op een airboat over de Everglades, super!

De boten liggen op het water en kunnen overal doorheen en overheen, dus dat doen ze ook. Over riet, door de struiken en zo voel je je echt even Crocodile Dundee!

Kortom we maken in een korte tijd weer veel mee, de laatste weken worden weer lekker intensief.

[ngg_images gallery_ids=”108″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

1 gedachte over “Na 16 jaar op dezelfde plek!”

  1. Miranda en gert jan

    Dat aan dit alles een eind moet komen! Ik vind het sneu voor jullie. Het filmpje doet het niet bij mij. Hebben jullie een link voor youtube? De everglades staan nog op mijn lijstje nl. En ik ga daar binnenkort nog niet komen met twee kids in de rugzak.:)

Reacties zijn gesloten.