New York City

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right” zoom=”13″]Na enkele weken Florida, kwam New York in het vizier. 10 dagen zonder auto, 10 dagen in de drukste en welvarendste stad van de USA, de Big Apple, New York City!

Na onze reis door 10 Zuid-Amerikaanse landen, 2 Nederlandse Antillen eilanden, was daar voor ons de kers op de taart!

Het weerzien met onze vriendin Risa in NYC was geweldig, meteen klikte het weer en hebben we 1,5 dag samen doorgebracht. Wandelend door NYC heeft ze ons mooie plekjes laten zien, parken, gebouwen, de High Line, SoHo, West Village, Little Italy, Chinatown en Seaport.

Ze heeft verteld waar we kunnen eten en tentjes die we de komende dagen beter konden laten liggen. De zonneschijn maakte het plaatjes compleet, lunchen op het terras en ’s avonds dineren bij de Italiaan!
Helaas is ze zondagochtend vertrokken naar LA, maar gelukkig mochten we in haar appartement blijven. Een schitterend appartement, met aan de overkant Seaport, een buurt met winkels, terrasjes, een pier en vooral gezelligheid!

We hebben het enorm getroffen. De afgelopen dagen hebben we veel gelopen en gezien. Mary J Blige in concert in Central Park, Comedy Club op Broadway, Shoppen in Saks, Macy’s en Bloomingdales en op 5th Avenue. Een wandeltocht door Harlem en door Central Park. De Brooklyn Bridge en natuurlijk het 9/11 memorial. Een biertje in de View van het Mariott, het restaurant dat draait zodat je steeds een ander uitzicht hebt over Manhattan en Times Square, geweldig om te zien!

De gratis Ferry naar Staten Island waarvan je een mooi uitzicht hebt op Manhattan en het Statue of Liberty, welke we 13 jaar geleden ook hebben gedaan, kon natuurlijk niet ontbreken in deze dagen in New York.

We hebben onze conditie weer enigszins verbeterd door het vele lopen in de stad en lichter eten :-).
Bijna elke dag sushi als ontbijt cq lunch. New York is een Voedsel walhalla, alles, bijna alles kan je hier eten, er is nog geen Indonesisch restaurant en geen Surinaams, maar verder kun je alles eten!

Wij hebben in Kuala Lumpur en Tokyo Koreaanse BBQ gegeten, gelukkig kan dit hier ook. We hebben gesmuld van deze Koreaanse BBQ. Ook hebben we weer gerechten gegeten die we in Japan ook reeds gegeten hebben (Okonomiyaki), heerlijk! Peking duck heeft ook altijd op ons lijstje gestaan en waar kun je deze beter eten dan in Peking Duck House midden in Chinatown?

Elke dag is weer een feestje om te bekijken waar we gaan eten! Moeilijk hoor met meer dan 3.000 restaurants/lunchtentjes, maar er wonen dan ook 8,2 miljoen mensen tezamen in de Bronx, Staten Island, Brooklyn, Queens en Manhattan, waarvan 1,6 miljoen mensen wonen in Manhattan, op nog geen 60 M2 !!!

Zondag was hier de gayparade en dit was echt een groot feest! Eerst een politieke optocht, de burgemeester, senatoren die allemaal vóór gay mariage zijn, daarna veel commerciële praalwagens van bijv. van JC Penny, verschillende banken en telefoonmaatschappijen. Schitterend om te zien en we kunnen niet vergelijken met onze parades, maar om dit hier mee te maken was geweldig!

Maar helaas ook aan deze 10 dagen in NYC is een einde gekomen. We vliegen vanavond naar Reykjavik alwaar we 2 nachten verblijven, we maken de eerste stap naar het tijdsverschil en hebben dan nog maar 2 uur tijdsverschil.

De zon sturen we alvast jullie kant op, zodat het ook eens lekker weer wordt in Nederland! 🙂

Foto’s hebben we enigszins gereduceerd, maar het is niet helemaal gelukt.

[ngg_images gallery_ids=”111″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

3 gedachten over “New York City”

 1. Jaloers?? Wel nee joh, valt best mee 🙁

  Klinkt weer goed.

  We wensen jullie een heel goede vlucht. Kom veilig terug en tot snel!!

 2. frans en berti

  Nicole & Remco,
  Jullie hebben er een onvergetelijke en mooie reis gemaakt!!!
  Zo af en toe hebben we jullie gevolgd met de mooie foto`s en verhalen van spannende gebeurtenissen! Geweldig!!
  Wij wensen jullie een goede reis terug en lekker nagenieten.

  Groetjes oom frans en tante berti

Reacties zijn gesloten.