Ook niet warm

20 april 2005

Namibië , Rundu

Iedereen die een berichtje heeft gestuurd, bedankt!
Leuk om te zien als je aan de andere kant van de wereld zit dat je verhaaltjes worden gelezen! En ja, Ome Hay en tante Jose, als jullie nog meer van onze foto´s willen zien, fotoruimte doneren is altijd welkom. Dat geldt voor iedereen! 🙂

Jullie weten al hoe mooi het land is hier en ja, wij hebben zelfs in alle vroegte de duinen beklommen.

Ik had niet verwacht dat we de top zouden halen maar het is ons gelukt.
Dune 45 hebben we ook nog gevonden, gelukkig stond er een bordje bij….

Vanuit de duinen naar Swakopmund waar we drie dagen in de mits voor de kust hebben doorgebracht en eventjes hebben kunnen ervaren hoe het is om in NL te kamperen.
Windhoek stelde niet veel voor, maar hebben wel bij de Keniaanse Ambassade gezeten om te vragen of we met onze auto Kenia in komen.
Het was een aardige man die ons niet verder kon helpen, maar had wel genoeg tijd voor ons om over allerlei andere dingen te praten, Kenia, Botswana etc. In NL had je het vreemd gevonden maar hier is non-verbale communicatie niet hetzelfde….
Want gapen terwijl je in gesprek bent is heel normaal en de mobiele telefoon opnemen en 5 keer heel hard HELLO, HELLO, erin schreeuwen ook, het was een aparte ervaring.
In ieder geval hij verwees ons naar AA Pretoria (de Zuid-Afrikaanse ANWB) en deed net alsof het een uurtje rijden was daarheen. Voor de beeldvorming, Pretoria is 1425 km van Windhoek af, dat gaan we dus mooi niet doen. Dus we zijn weer een ervaring rijker en niets opgeschoten, welkom in Afrika houden we ons telkens voor.
En met de uitspraak ‘Show your wife a lion’ namen we afscheid.

Met die gedachte zijn we naar Etosha gereden en inderdaad Rem heeft ‘de lion’ gespot voor me, tot nu toe is het echt een leeuwen-safari geweest want drie van de vijf dagen die we hebben doorgebracht in Etosha hebben we leeuwen gezien.
Etosha was echt schitterend en de foto’s zullen jullie hopelijk niet nog jaloerser maken, (sorry, Rob&Wieb) maar we hebben op onze laatste ochtendsafari zelfs een luipaard gespot…. Deze beesten zijn zo moeilijk te zien dat de twee auto’s de stapvoets voor ons reden ‘m niet zagen liggen langs de kant van de weg.
De laatste avond in Etosha hebben de jakhalzen die op de campings lopen de avond van hun leven gehad. Want toen we gingen afwassen heeft iemand (we zullen geen namen noemen) de tent open laten staan. Toen we terugkwamen hoorden we de jakhalzen een raar bioscoopgeluid maken. Ze waren met z’n allen heerlijk aan het smullen van onze chips..

Nu zijn we in Rundu en gaan we richting de Caprivi-strip en vanuit daar steken we de grens over naar Botswana. Via Chobe naar de Okavangadelta en dan naar misschien wel Zimbabwe, we zien wel.

Groeten Rem & Niek

[ngg_images gallery_ids=”16″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]