Op de Chinese Muur

Vandaag de grote dag, op weg naar de Great Wall. We hebben het onszelf makkelijk gemaakt en een taxi besteld van het hotel, dus ontspannen met privé chauffeur naar de Chinese Muur, op vele plekken kan je deze bekijken maar wij werden naar deze plek gebracht omdat die minder druk zou zijn en niet geheel onbelangrijk: je hier met een cabine lift naar boven kunt! Zodat we met de minste inspanning toch boven komen.

Na een dik uur rijden kwamen we aan bij de Chinese muur in Mutianyu, prachtig hoe je de Chinese muur zit kronkelen over de bergen en tussen de bergtoppen. De driver wist precies dat de vrouwen een toilet nodig hebben en deze wees hij meteen aan bij aankomst, na een kaartje gekocht te hebben vertrekken we in een cabine (ski)lift naar boven. Toen we eenmaal boven waren, hadden we een prachtig uitzicht!

Een wonder om samen op de Chinese Muur in China te staan, zó bijzonder! Wie had dat gedacht een half jaar geleden. Wij in ieder geval niet.

De Chinezen hebben de muur deels gerestaureerd en hij is zo’n 6.000 km lang geweest, maar niet aan één stuk en is oorspronkelijk gebouwd ter verdediging tussen 1368 – 1644 ten tijde van de Ming dynasty. Terwijl de eerste stukken van de Chinese muur al 700 voor Christus zijn gebouwd.

We hebben een stuk van de muur gelopen en na talloze trappen, naar boven en naar beneden, en vele bochten hadden we wel een goed idee van hoe de rest van de muur eruit zou zien. We zijn toen lekker weer met de stoeltjeslift naar beneden gegaan (heel vreemd om uit de stoeltjeslift te stappen zonder ski’s), en hebben ons tevreden weer terug naar Beijing laten rijden.

Bij aankomst in Beijing hebben we ons af laten zetten in een Hutong, een traditionele woonwijk, welke ommuurd is en bestaat uit nauwe straatjes. Daar hebben we door de straatjes gedwaald en natuurlijk wéér heerlijk gegeten! Dit keer een Hotpot en hebben we een gerecht teruggestuurd omdat we echt niet wisten wat het was en gezien de opmerkelijke gerechten op de kaart kon het alles zijn. we dachten aan Beef tenderloin, maar was beef tendon..
We hebben het maar gehouden bij sla, spinazie, kool en wat bekend vlees zoals biefstuk en lam.

Morgen met de hogesnelheidstrein naar Tuiyuan en vandaar de boemeltrein naar Pingyao. Wordt vervolgd!

5 gedachten over “Op de Chinese Muur”

 1. Leen en Bep

  Wauw… Wat een prachtige foto,s, ongelooflijk hoor, wat een bofkonten zijn jullie!
  Dat is nog eens genieten. We gunnen het jullie van harte!
  Liefs uit Arnhem

 2. Tiny & Corry

  Ja, ja, daar zijn ze weer, de gebraden eenden, schitterend om ze zo te zien hangen. Voor jullie een geweldige belevenis om op de Chinese muur te wandelen, was toch een droom van Remko. En uiteraard weer lekker gesmikkeld. Groetjes van Gin en Tonic vanuit Bunnik

 3. Indrukwekkend zeg, die kronkelende Chinese muur door het landschap. Prachtige foto’s! En wat moet het voor jullie bijzonder zijn daar nu samen te staan! Geniet van jullie gave reis. Wij genieten vanaf de zijlijn van jullie verhalen en gruwelen mee met de bizarre hapjes en eetgewoonten. Have fun & take care!

  Dikke kus, Arthur en Samantha

 4. Wow, cooooool. Op de chinese muur geweest, gaaf!! Mooie foto’s!
  En op die plaatjes in de restaurants is het af en toe moeilijk om te zien wat het nou is he?!
  Geniet ze weer lekker!!

  dikke knuffel,
  Siska
  (en natuurlijk ook van Wiets en Tjitte)

Reacties zijn gesloten.