Op naar de sneeuw

Remko op safari, Zuid-Afrika
14 augustus 2006

Zuid-Afrika, Nelspruit

Vanaf ons heerlijke warme zwembad op de camping (36 graden) in Warmbaths zijn we naar het Marakele Nationaal Park gereden om ons weer even in Afrika te wanen … daar hebben we midden in de natuur gekampeerd en kregen we bezoek van verschillende neushoorns die kwamen drinken bij de waterplaats, (zie de foto´s). In dit park hebben we de Sani nog eventjes getest op een 4×4 route, waar we hobbelend overheen reden en jammer maar helaas, geen rivieren zijn tegengekomen om over te steken.

Vanuit daar zijn we naar Tsisipe (weer een warmwaterbad resort) getuft, vlakbij de Zimbabwe-border. En toen voor de derde en de laatste keer het Krugerpark van boven naar beneden gesafaried. We zijn weer in onze pyama´s op ochtendsafari´s gegaan (helaas van deze gebeurtenissen geen foto´s bijgesloten). En toen, inmiddels alweer 10 dagen geleden kwamen Robert, Debby en Bridget ons opzoeken in Zuid-Afrika. Zij hadden inmiddels al van de Kaap naar Port Elisabeth gereden en daar alles bekeken voordat we met z´n allen de Panoramaroute zouden afleggen. Voor ons was het heel vreemd om ze hier te zien, maar gelukkig was het ook weer heel snel normaal en gezellig om met z´n allen vakantie te vieren. We hebben in de afgelopen 10 dagen in luxe vijfsterren lodges gegeten, (we hadden het lef niet om een tent op de parkeerplaats te zetten, we worden toch weer een dagje ouder.
een braai op de camping gehad, samen op safari geweest in Krugerpark (de snelste ooit…), Cheetah’s geaaid. Bridget door de kamer zien rennen, Deb en Niek samen paardgereden op de wildste paarden ooit, hoogtepunten van de panoramaroute bekeken, alle stalletjes langs de kant van de weg leeg gekocht, big mama´s als nannies gezien die aanmaak appelsap onverdund in het flesje doen en Bridget naar bed doen met schoentjes aan, de grootste steak ooit op de bbq gelegd én opgegeten, met z´n allen op zoek naar dat Zebra-vel voor 1000 rand, en vele flesjes Zuid Afrikaanse wijn en port gedronken bij de openhaard, op de camping en in ons appartement …..kortom we hebben genoten van de afgelopen 10 dagen met z´n vijfjes.

Nu gaan we morgen naar Leshoto, ons visum verlengen wat afloopt, vanuit de berichten uit de media heeft het de afgelopen week gesneeuwd in Leshoto dus het wordt weer een spannende en een ´elke dag wordt het weer anders dan gepland reis´ naar de Wes Kaap waar we hopen uit te komen.

[ngg_images gallery_ids=”49″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]