Op zoek naar een geschikte auto

Na 5 nachten in Santiago de Chili kunnen we zeggen dat we het hier heerlijk vinden.
De temperatuur is prima en de mensen zijn ontzettend aardig en behulpzaam.

In Chili wonen 16 miljoen mensen en daarvan wonen er 6-7 miljoen rondom de regio en de hoofdstad Santiago, waarmee ongeveer 40% van de bevolking van Chili in en rondom de hoofdstad woont.

Inmiddels hebben we ook een wandeltocht met tourguide door de stad gedaan en ik was erg verbaasd over de stad, de pracht en praal van met name gebouwen en kerken uit de koloniale tijden.
En daarnaast de leuke en vooral hippe restaurantjes en barretjes in de wijk Bellevista. Shoppen in Santiago is uitmuntend, hele leuke winkels, shoppingmalls te over, kortom een prima stad!
[quicktime]http://remkonicole.nl/wp-content/uploads/2012/01/IMG_0825.mov[/quicktime]

De tour guide, Antonio, hebben we bij aankomst bij de bus in Chili de Santiago ontmoet, Antonio is leraar Engels in opleiding aan de universiteit van Santiago. Omdat we op zoek zijn naar een auto en geen Spaans spreken 🙂 hebben we Antonio gevraagd voor ons te bellen.

We zijn op het internet op zoek gegaan naar een vergelijkbare auto die we in Afrika reden, de Nissan Sani. Met een shortlist van 4 auto’s geselecteerd uit 10 potentiële, heeft Antonio voor ons gebeld. De helft was verkocht en de andere helft was een uur van de stad af, dus op zoek naar twee andere auto’s. Deze beide waren raak, nog niet verkocht en dicht in de buurt. Zondag is de eigenaar gekomen met de eerste auto en hebben we een proefrit gemaakt. De auto was prima, goede KM stand, we kunnen achterin een bed opmaken en het is een 4×4, kleur en interieur was ook in orde, dus reden voor aanschaf.

In Chili moet je, indien je een commerciële transactie wilt doen een RUT nummer hebben en alles moet bij de notaris worden vastgelegd. Afgelopen vrijdag hadden we het RUT nummer bij de overheidsinstantie gehaald. Dus dat was al in orde.
De verkoper had jarenlang in Duitsland gewoond en sprak heel goed Duits, probleem is dat wij beiden wel Duits verstaan, maar niet echt spreken. Dus we hebben Antonio alles laten vertalen en laten onderhandelen over de prijs. Binnen een half uur hadden we een deal en de auto mondeling gekocht. Nu nog de afhandeling van de aanschaf. Helaas bleek maandagochtend bij de bank dat we per dag een max konden pinnen en credit card overschrijving duurde ook aantal dagen. Dus nu pinnen we elke dag maximum en donderdag worden we officieel eigenaar.

Gisteren zijn we ook meteen camping spullen gaan bekijken, matjes, slaapzakken, stoelen, portable cooker, alles is hier te verkrijgen.
Vrijdag is de planning om naar het zuiden af te reizen. We hebben helemaal zin om alles weer in te richten en lekker te gaan kamperen, in het zuiden is het nogal koud, dus dat wordt nog wel een uitdaging.

[ngg_images gallery_ids=”84″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

6 gedachten over “Op zoek naar een geschikte auto”

 1. Proficiat met jullie huis op wielen. Oude tijden (Afrika) gaan weer herleven.
  Een klein beetje jaloers dat jullie lekker in korte broek rond sjouwen. Met Gin en Tonic is alles oké. Groet.

 2. Wat fijn dat het gelukt is met een auto!
  Wat een prachtige stad zeg, we hadden er geen idee van. En dan dat mooie weer, boffen ……..
  Succes met het kopen van de kampeerspullen, en goede reis naar het zuiden.
  Lieve groet.

 3. Hey,

  Wat ontzettend gaaf! Chili! Santiago! Altijd al heen gewild! Maken jullie veel foto’s. Ik moet het nu via jullie beleven. Het lijkt me helemaal fantastisch. Geniet ervan.

 4. Wat ziet die stad er gaaf uit!!! Man, word echt jaloers. Ik had er geen beeld van maar dit is wel heel gaf zeg.
  En een auto! Hoe cool is dat? Lachen zeg.
  ” We all live under the same sky, but we don’t have the same horizon” Stap in de auto go and find your new horizon!
  Take care!

 5. Nou, we worden nieuwsgierig.. Ik heb zitten zoeken of ik ergens een omschrijving van jullie richting vind. Zuidwaarts? Dan houdt het bij Puerto Montt toch wel op? Of via de pampas van Argentinië naar Patagonië, of naar Uruguay? Het wordt spannend! Denken jullie wel aan een extra dekentje?
  groetjes en veel plezier

 6. Wat ziet het er relaxed uit. En gefeliciteerd met jullie auto.
  Nu gaat het beginnen! Geniet nog ff van Santiago.
  Hier alles goed maar saai uiteraard in vergelijking met jullie.

Reacties zijn gesloten.