Roadtrip

Na de fantastische basketbal wedstrijd in Miami hebben we een mooie rit gemaakt via Miami Beach naar het centrum van het Amerikaanse Entertainment: Orlando. Hier waren we 16 jaar geleden ook al eens geweest, dus was het een feest van herkenning.

We konden ons weer eindelijk uitleven in de parken van Universal Studios en alle attracties opnieuw beleven.
In de eerste boomstammen rit waren we nat tot op onze onderbroek, maar gelukkig droogde het snel met het warme weer. Helaas was er in mijn broek een smeervlek ontstaan van het ritje. Nadat we bij klantenservice waren geweest, stonden we buiten met 5 express line tickets, 1 ticket voor de nieuwe attractie van Harry Potter én een 50 dollar giftvoucher, te besteden in het park. Dus de reisbroek heeft zijn dienst gedaan :-).

Op een paar attracties na waren de parken geheel vernieuwd met een heuse Harry Potter wereld inclusief Zweinstein Express. De nieuwe attractie van Harry Potter was geweldig en zeker door het express ticket en we niet 60 minuten in de rij hebben gestaan voor een 3 minuten durende attractie!

Maar Rem merkte na een paar ritjes in de attracties, toch dat ie niet meer zo piep is en was blij dat ie zijn hamburger binnen had weten te houden. Het was bijna net zo erg als de theekopjes in Walibi :-).
Helaas was een small world nergens te bekennen en zijn we maar even gaan uitrusten.

Vanaf Orlando hebben we onze roadtrip vervolgt door via Cape Canaveral (van de Spaceshuttle) Daytona Beach (rijden over het strand met onze family car) en zijn we naar de zuidelijke stadjes Savannah en Charleston -bekend van de burgeroorlog- gereden om aanraden van onze nieuwe Amerikaanse vrienden Robin & Robert. Dit waren geweldige tips, leuke stadjes met een knus centrum en mooie parken. Het weer was fantastisch dus we hebben erg geboft!

In Georgia, Savannah hebben we de meest heerlijke Bananapudding gegeten en ook de bekende ‘Salt Water Taffy’ waar de stad bekend om staat. In Charleston hebben we de beroemde ‘Shrimps and Grits’ op, heerlijk als lunch en je wordt zo meegevoerd naar het oude zuiden.

Na deze mooie stadjes zijn we verder naar boven gereden en hebben we nog ff DC aangedaan. Remko & Nicole bij het Witte Huis, Capitool en de Lincon Memorial. De avondzon heeft de mooiste plaatjes voortgebracht in Washington DC.

Daarna op naar Philiadephia, bekend van de trappen scene in Rocky, we hebben het geprobeerd om de trappen met een vaartje op te gaan. Helaas bij de tweede traptrede hebben we het voorgezien gehouden en zijn in een rustig tempo naar boven gelopen. Maar doet niets af aan de foto!

Het tweede gokparadijs van de USA op Las Vegas na, Atlantic City. Daar moesten we ook even heen, even kijken in de weelde van de gokpaleizen en helaas ook de gepensioneerde die alles daar vergokken. Midden tussen al deze grijze duiven hebben we ons prima vermaakt, even bij de black jack tafel gestaan en gekeken hoe andere mensen binnen een half uur net zoveel vergokken als een 5 jaar Staatsloterij. Helaas ook de wedstrijd NE-DU gekeken in Hooters met een basket chickenwings, dat was nog het enige lichtpuntje.

Nu zijn we in NYC aangekomen bij Risa en dit is dan meteen de voorlaatste stop voor we terugvliegen naar Adam en het sabbatical ten einde is. :-).
Maar 10 dagen NYC en met een temperatuur van rond de 25 graden, wat wil je nog meer?

[ngg_images gallery_ids=”110″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

3 gedachten over “Roadtrip”

 1. Geweldig verhaal over die smeervlek in de broek! That’s the way to do it!
  Leuke foto’s weer. VS blijft toch een heerlijk land.
  Uuuh , jullie hebben het over Ned Dui. Ik hoop dat Ned Port jullie bespaard is gebleven.

  Geniet nog even van NYC!

 2. He lieve luitjes! Leuk allemaal weer en die foto’s…… pffffff. Wel trouwens vaak met BIER!!!!

  Geniet er nog lekker van! Dit pakt niemand jullie meer af!

  Liefs uit Soest!

 3. Tiny & Corry

  Schitterende foto’s en dito verhaal. Nog ruim een week en dan is het grote avontuur (voorlopig) ten einde. Geniet nog maar van komende week.
  Liefs vanuit Beers, Tiny en Corrie

Reacties zijn gesloten.