San Pedro de Atacama

In de buurt van San Pedro de Atacama (een oase midden in de woestijn) is niet alleen de Tatio geisers de attractie, maar ook een National Park ‘Salar de Atacama’, een enorme zoutvlakte waarin flamingo’s leven van het restant water wat er nu nog in staat, National Park Laguna Chaxa.

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right” zoom=”4″]Vele mensen al over gehoord dat het fantastisch was en je een uitzicht had over ontelbare flamingo’s in het meer. Nu wij er eindelijk waren, verbleven er welgeteld negen flamingo’s binnen een fotoafstand, de rest had vernomen dat wij eraan kwamen.
Waarschijnlijk waren we te laat omdat we die ochtend medereizigers (Fransen mensen) geholpen hadden met een band verwisselen. Samen met dit ouder echtpaar hadden we die avond ervoor wild gekampeerd in de straten van Toconao. Zij met een Landrover Defender TD5 met een camper op het dak, wij daarvoor met onze Fjord.

Maar ondanks dat was het park nog steeds te moeite waard om te bezoeken en te zien. De kleur van de flamingo komt van het hele kleine visje wat zich voortbeweegt in het water. Hoe meer ze eten, hoe meer uitgesproken roze ze worden. Als ze vliegen zie je de echte roze kleur, schitterend!

Na de ontmoeting met de flamingo’s zijn we naar Valle de la Luna gereden, ook een National Park. In dit park heeft vele rotsformaties, ook is hier een oude mijn te vinden en duinen zoals in een woestijn. Erg indrukwekkend als je bedenkt dat dit evolutie is van miljoenen jaren.
Nu staan we in Calama op de camping en hebben inmiddels onze band laten plakken en het reservewiel er weer onder gezet. Dat we überhaupt op het reservewiel nog zo’n 300 km hebben we kunnen rijden, is een wonder gezien de conditie van de band. Maar goed, de andere band is weer geplakt voor minder dan een Big Mac menu bij Mc Donalds.

Vandaag gaan we ons voorbereiden op de reis naar Bolivia en gaan we een voorraad eten en drinken inslaan. En vanavond gaan we samen eten met het Franse echtpaar dat ook zojuist op de camping is aangekomen. Wordt lekker luisteren voor mij en Rem kan zijn Frans weer even ophalen.

[ngg_images gallery_ids=”92″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

2 gedachten over “San Pedro de Atacama”

 1. Goedenavond. Tsja, wat moet ik zeggen. Als je de foto’s ziet dan zie je gewoon dat jullie lekker aan het genieten zijn en Nederland achter jullie hebben gelaten. Goed man.
  Hier is niets te melden. Gewoon the usual. Werken, naar de Bieb op vrijdag (hoewel: ook al een tijdje niet meer geweest). Wieb is wel heel veel aan het schaatsen en geniet daar volop zijn. Vandaag waarschijnlijk de laatste dag. In maart nog even skiën en wat ons betreft zit de winter er dan op en halen we de surfplanken uit de kelder. Eerste week van mei zitten we in Frankrijk om te surfen en juli/augustus rijden we langs de Europese westkust met tentje achterin om op verschillende plekken te gaan surfen. We hebben een maand vakantie. Je ziet: waar niets in de Staatsloterij, anders waren we wel jullie kant op gekomen.

  enjoy!

 2. Nu het ijs in NL weer verdwenen is, komen bij mij ook de zomerkriebels, aangestoken door jullie mooie foto’s:)
  Hier is het bijna carnaval. Gaan jullie in Zuid-Amerika daar nog iets van mee krijgen?

  Enne Gertjan, volgend jaar ook naar Zuid-Amerika? Zo te zien kun je je daar ook aardig uitleven met je Landrover.

  Groeten,

  Rianka

Reacties zijn gesloten.