Scooteren door Quito

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right” zoom=”8″]
Vandaag hebben we een scooter gehuurd om Quito te bezichtigen. Quito is 70 km lang en slechts 4 km breed. In de lengte scheiden enkele bergen de stad. Quito heeft een ‘Old Quito’ met alle historische gebouwen in een langgerekt stuk en een ‘New Quito’, waar je je waant in een hippe Europese stad, met terrasjes waar de cocktails rijkelijk vloeien en op elke hoek van de straat een disco staat.

Dit gedeelte van de stad noemen ze ook wel de Gringo buurt, (buitenlanders buurt). Het is ondanks alle expats en toeristen een allegaartje van verschillende nationaliteiten. Politie op elke hoek van de straat, dus veiliger kan het niet.

Wij hebben twee nachten in deze buurt geslapen en ondanks dat we niet naar de disco zijn geweest, hebben we wel de hele nacht de muziek gehoord. De Fjord stond gelukkig op een veilige plek geparkeerd. We hebben wel in een karaokebar tussen de tieners een biertje gedronken. Helaas alle karaoke muziek was in het Spaans, dus de microfoon hebben we niet gepakt en de bar blij gemaakt met ons stemgeluid.

De hoofdstad Quito is niet te vergelijken met Lima of met La Paz, de drukte is minder in de stad en het is (in onze ogen) veel beter ontwikkeld, zoals de staat van de stad met overal stoepranden en soms zelfs fietspaden. De temperatuur is aangenaam en de mensen (zoals overal in Ecuador), zijn ontzettend aardig en dat we geen Spaans praten is toe nu toe geen gelukkig probleem geweest. Zelfs naar de kapper gaan is goed verlopen en we zijn weer netjes gekapt samen voor $6 samen.

Met de scooter zijn we helemaal op de top geweest waar een heilige maagd Maria over de stad uitkijkt. Dit beeld bestaat uit 7.000 stukken aluminium, die een Spaanse architect begin 1930 heeft gebouwd. Vanuit dit punt kun je over de gehele stad kijken en zie je de vulkanen met de besneeuwde bergtoppen in de verte liggen. Helaas was het wat heiig voor mooie foto’s.

Ook hier weer, zoals in Cuenca veel kerken van allerlei soorten en formaten, ook weer de moeite waard om even te stoppen voor een foto. Om 6 uur hebben we de scooter weer ingeleverd en hebben we onze tickets naar de Galapagos eilanden opgehaald, waar we morgenvroeg heen vliegen!!!

[ngg_images gallery_ids=”98″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

7 gedachten over “Scooteren door Quito”

 1. Remko aan de taart, aan het bier, frites, aardbei met chocolade plus wat niet op foto staat. Kan slechter. Nicole, jij op de scooter, voor het echie of voor de foto. Ik mis nog de huur van een paar fietsen. Liefs vanuit Beers

 2. Goede herinneringen aan mijn eerste verre reis (eerste keer vliegen ook!) komen boven.
  De paardencamping in Banos komt me bekend voor. Manfred heeft nog angst om paard te rijden, zijn pet hing al na 2 minuten in de boom…

  Veel plezier op de Galapagos en doe de groeten aan de Blue footed Boobies!

  groeten vanuit Delft

  Rianka en co

 3. Greetingss!!
  Hey in Ecuador already!!! wau congrats! u’ve traveled a lot!

  I imagined u truly enjoyed going on scooters through Quito. It looks like really nice city, quiet and relax with friendly people.

  Very good pictures by the way!!!

  I look forwad to see where u’re going next Remko and Nicole!!!

  Have great timeeeeeee!!!!

 4. He hooooi,

  Volgens mij is Rem letterlijk twee keer zo groot als de mensen in Ecuador, echt grappig om te zien! Mooi ook om te zien dat elk land weer zijn eigen charmes heeft. Ik ben ontzettend benieuwd naar hoe jullie de Galapagos vinden. Volgens Nike was dit de gaafste plek waar ze ooit geweest is, dus… Waar laten jullie nu eigenlijk de Ford als jullie daar zijn, staat hij dan ergens in de garage?
  Hier is het echt een beetje lente aan het worden: bolletjes komen uit en de temperaturen worden weer wat aangenamer. Zat me pas te bedenken dat jullie al weer 2,5 maand op pad zijn. Lekker cliche, maar dat tijd gaat echt hard zeg. Geniet ze in ieder geval weer!!

  dikke knuffel,
  Siska

 5. Zuid-Amerika is toch een genot om foto’s van mensen te maken met al hun kleuren. En de kinderen!
  Ik kijk uit naar de dierenfoto’s van de Islas Galápagos die naar het schijnt ook betoverende eilanden of zo iets worden genoemd.
  Hier is op de kalender in in de natuur lente: vandaag 20 graden. Je merkt het aan de mensen, vrolijk en met meer energie.
  Over twee weken Pasen: 4 dagen weg met het busje. De vakantiedagen voor 2012 zijn gepland want we hebben niet de vrijheid om op de bonnefooi weg te gaan. Eind september dan 23 dagen Bali en Java op de motor. Ondanks licht gesputter van José kiezen we toch voor de Adventure Tour want die heeft meer onverhard en beekjes…
  Groetjes uut Mill en hou de Fjord heel.

 6. Daar zijn we weer eens. Weekje wezen skien in Tignes. Helemaal top!
  Jullie foto’s en verhalen zijn weer om te smullen.
  Echter, een ding snap ik niet. Je laat je voor het mega bedrag van €6,- knippen en dan ga je met zo’n charmante helm op de foto. Rare jongens die uit Bunnik.

  Is hier nog wat te melden? Nee. Volgende week een weekje Finland en vervolgens een weekje Zeist. Vooral dat laatste is natuurlijk wel weer een hele uitdaging 🙂
  Wieb is dus veel alleen. Maar ja, die kletst toch de hele dag met mrs. Robinson 🙂

 7. Miranda en gert jan

  Jullie zitten nu op de galapagos eilanden!!! Oh wat jaloers ben ik. Quito ziet er ook super uit. Zo op de foto’s te zien hebben jullie een fantastische tijd.
  Gelukkig breekt hier ondertussen ook de lente aan…haha, hebben wij ook wat.

Reacties zijn gesloten.