Sensation White Miami

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right”]Geen dancefeest met hippe dj’s en lichtshows en duizenden feestgangers in hippe outfits.
Maar de real play-offs van de East Coast basketball. Laten we nu precies op het goede moment in Miami zijn, zodat we de wedstrijd live kunnen meemaken vanuit de American Airline Arena in downtown Miami.

Wauw! wat een avond was dat, zelfs als je geen grote basketbal fan bent, dan is het nog een een echte experience om erbij te zijn. We hebben alles goed gedaan, om 1 uur ingecheckt in Hilton Miami, dichtbij de Arena -parkeren van de auto bij de Arena kostte 83 dollar- zodat we lopend naar de Arena konden. Eerst even lekker zwemmen op het dak van het terras, schoonheidsslaapje en dan op weg naar de wedstrijd!

Duizenden mensen bij elkaar met witte t-shirts, mensen in alle soorten en maten met maar één gelijk doel, genieten van een mooie en spannende wedstrijd van de beste NBA spelers van de Oost kust van Amerika.
Hotdogs, pizza, nachos all het gangbare fastfood eten was verkrijgbaar. Dopjes van de flesjes werden ingenomen en mochten niet mee naar binnen, want daar kon je mee gooien volgens de verkoopster. Met mijn opmerking dat we ‘de gekochte pizza ook naar beneden konden zuilen’ vond ze minder grappig.
Bij de ingang werden we ook helemaal gefouilleerd, niets mocht mee naar binnen. Alleen je sleutels, telefoon en portemonnee, verder niets. Dus je moest ook alles daar kopen, – imported biertje 13,50 -.

We zaten in de bovenste ring, als je echt last van hoogtevrees hebt, is dit geen goede plek om te zitten. Wel kan je alles goed zien vanaf deze plek. Ook hangen er grote tv’s in het midden van de arena, waar je ook alles kan volgen en de herhalingen kan zien.

De line-up was de Miami Heat tegen de Boston Celtics, zij staan beide in de finale voor de uiteindelijke finale van de oostkust tegen de westkust. Na 4 gewonnen wedstrijden ben je verzekerd van de plek in de finale.
Dit was de tweede wedstrijd van de clubs, Miami Heat had de eerste wedstrijd dik gewonnen van de Boston Celtics. En nu in eigen huis met de hele arena vol met witte t-shirts was winnen ook de enige optie.

Af en toe zag je een paar groene t-shirts van de Boston Celtics tussen de verder witte arena, af en toe maakten ze wat geluid als de Celtics scoorden. Wat ons opviel is dat hele families in de arena zitten, niet alleen mannen. Het komt waarschijnlijk ook door de sfeer. De sfeer is heel ontspannen, je verveelt je geen moment, tijdens elke time-out of pauze rennen de cheerleaders op het veld en vermaken je met allerlei danspasjes.

Tijdens de wedstrijd wordt je aangemoedigd om te schreeuwen, juichen en zelfs boe te roepen als de tegenstander aan zet is. Een hele interactieve avond, vooral de wedstrijd die wij hebben gezien. 3/4 van de wedstrijd hebben de Celtics voorgestaan en zag het erna uit dat de Miami Heat zou gaan verliezen. Maar vlak voor de officiële speeltijd verstreken was kwam Miami nog op gelijke hoogte en ontplofte het stadion!

En in de verlenging van 5 minuten was het tot op de laatste 10 seconden nog spannend wie er zou winnen.
De laatste 5 minuten speeltijd duurde nog minstens 20 minuten door alle time-outs en stilleggen van de wedstrijd voor het schieten van vrije worpen.

Om 23.45 uur was de winnaar bekend, Miami Heat! Voordeel voor ons was dat we niet konden verliezen, we waren voor beide teams, maar tussen al deze Miami fans en met een Miami Heat t-shirt aan, gratis bij de kaartjes, waren we natuurlijk ook voor de thuisclub en hebben WE gewonnen!

Om 1 uur ’s nachts nog een chili cheese fries en een burger tegenover het Hilton en onze avond was One to never forget.

[ngg_images gallery_ids=”109″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]

5 gedachten over “Sensation White Miami”

 1. Gaaf dat jullie naar een basketball wedstrijd zijn gegaan. De sportbeleving in dat land blijft fantastisch.
  In dit land is de sportbeleving even wat minder: nederland heeft zijn eerste wedstrijd verloren. 16 miljoen bondscoaches zijn nu bezig met (goedbedoelde?) adviezen voor van Marwijk.

  Ik lees dat jullie ook in Naples zijn geweest. Wij zijn er ook ooit geweest vanwege een home exchange. Prachtige stranden he? En leuk stadje. Verder niet echt “hip and happening”.

  Geniet nog even verder van deze reis!,

 2. Tiny & Corry

  Vooral voor Remko een geweldige happening om dit mee te maken. Op de foto’s zien we het enthousiasme op jullie gezichten. Op naar New York.
  Liefs vanuit Beers, Tiny en Corrie

 3. Gerrie Wilko Esmee

  Hoi Nicole en Remko, wat een geweldige reis die jullie maken. Ik heb net weer een heleboel foto’s bekeken en verhalen gelezen. Jullie hebben mooie stukjes van de wereld gezien hoor! Het strand en de zee op Aruba stonden mij ook wel aan. Esmee heeft net zo’n snorkel setje als Nicole en die hopen we deze vakantie in Griekenland te gaan gebruiken. Wij hunkeren ook naar heerlijke zandstranden en helder blauw water! Nog een hele fijne tijd daar in het verre Amerika, rij voorzichtig en geniet van alles wat nog komen gaat! Lieve groetjes van ons, Gerrie, Wilko en Esmee

 4. Miranda en gert jan

  Ik heb allerlei tv serie associaties! Amerikaanser wordt het niet. Hadden jullie een foam finger?

Reacties zijn gesloten.