Terracotta leger in Xi’an

Xi’an, de vroegere hoofdstad van China heeft als belangrijkste trekpleister, het inmiddels wereldberoemde terracotta leger. De legers zijn pas sinds 1974 ontdekt toen boeren naar water aan het boren waren.
Inmiddels zijn er drie hallen waar deze exemplaren tentoon zijn gesteld, precies op de plek waar ze zijn gevonden.

Elke soldaat is een uniek exemplaar en had een wapen in de hand van brons of hout, deze hebben ze niet meer in de hand, het hout is vergaan en waar de koperen wapens zijn verteld het verhaal niet.

Elke dag komen er tientallen bussen aan om dit terracotta leger te zien, ook hier weer dus toeristenkraampjes en gidsen die met je mee willen om alles te vertellen. Wij hebben alles op eigen houtje gedaan en ok prima te doen zonder een gids. Het is indrukwekkend om er te staan en dit leger te zien, het is oorspronkelijk gemaakt voor de eerste Keizer van China om deze te bewaken en te eren.

Xi’an heeft verder bij de Wild Goose Pagoda een waterspektakel elke avond om 9 uur, (niet zoals ze overal zeggen om 8 of half negen, maar negen uur). Belangrijk als je staat te wachten op iets wat niet of later komt.

Daarna hebben we nog een uitstapje gedaan naar de Moslimwijk in Xi’an. China is een atheïstisch land, maar waarom er moslims wel wonen en het geloof mogen belijden, zijn we nog niet achter.
In de moslimwijk hebben we heerlijk gegeten! Elke dag eten we lekker, nu hebben we de lokale specialiteit op, gedraaide wontons en een broodje met lamsvlees en ui. Ook gebakken tofu (van de plaat) maar er zaten zoveel kruiden op dat het alles wel kon zijn.

Op het einde van de markt hebben we nog een bakje nasi goreng op en was uiteraard erg smakelijk! Zo vers uit de wok, smullen weer op een klein stoeltje.

Nu gaan we op weg naar Chengdu, weer een uurtje naar het zuiden vliegen.

3 gedachten over “Terracotta leger in Xi’an”

 1. Echt indrukwekkend he, het leger! Ben benieuwd wat jullie van Chengdu vinden!

  xxxxx,
  Siska

 2. Leen en Bep

  Ongelooflijk zeg dat leger! Wat een werk is dat geweest. Nou ja, beter dan in echt oorlog voeren!
  Prachtige foto,s ook van het waterspectakel. Hier viel het vandaag met bakken uit de lucht! Dan is dat in Xi’an prettiger om naar te kijken!
  Liefs uit Arnhem

 3. Geweldig om dat leger te zien. En natuurlijk ontbreken de foto’s van de heerlijke gerechten niet. De verhalen blijven mooi en spannend. Liefs uit Bunnik

Reacties zijn gesloten.