Terug in Zuid-Afrika

1 juni 2005

Zuid-Afrika, Phalaborwa

Zo, de plannen zijn weer gewijzigd!
Al hebben jullie waarschijnlijk geen idee wat onze plannen waren (behalve werken in Zambia in een luxe lodge). Dus daar zullen we dan maar niet verder op ingaan.
Onze retourtickets naar Amsterdam staan op 11 juni, dus als het goed is en er geen sneeuw ligt in Zurich zijn we 12 juni weer in Nederland!
En dan gaat Remko weer bij Copaco werken en Nicole weer lekker thuiszitten…

NIET DUS. Maar dat wordt nog vervolgd.

We zijn vanaf Bulawayo in plaats van omhoog richting Zambia, naar beneden Zuid-Afrika ingereden.
We hebben meteen de eerste ingang van het Kruger Park genomen, Pafuri Gate en onze hobby weer opgepakt: dieren kijken (en fotograferen).

Na een paar dagen, onderweg naar Nelspruit begaf de auto het ineens, zo technisch als wij zijn konden we maar één ding verzinnen: geen benzine meer.
Dus Niek is met een vriendelijke Zuid-Afrikaan meegereden om een jerrycan petrol te halen, bijgevuld en nog steeds niets.
Het begon al donker te worden en we stonden midden tussen de townships in.
Maar gelukkig hadden we de sleepkabel nog waarmee we uit het water waren getrokken.
Dus in het donker over de heuvels door de townships zijn we naar een vriend van hem gesleept, zijn ouders hadden een lodge waar we de nacht hebben doorgebracht.
Dit avontuur heeft ons weer een paar jaar van ons leven gekost 😉

De volgende dag bleek het de distributieriem te zijn die was gebroken. Nou hoef je niet technisch te zijn om te weten dat dat niet goed is. De prognoses van de garage liepen uiteen van auto weggooien tot gewoon de riem vervangen.
Maar uiteindelijk zijn we onze Sani een week kwijt geweest ivm de te bestellen onderdelen, en hij loopt nu weer als een zonnetje.
Geluk gehad dus, ook dat het hier gebeurde en niet in Zambia… want dan hadden we ‘m waarschijnlijk wel kunnen laten staan.

Nu gaan we richting Johannesburg om een parkeerplaats te zoeken voor onze auto, voordat we vertrekken richting A’ dam.

Maar reserveer vast een avond in de agenda, want we komen eten en slapen en Rem verhuurt zich als braai specialist als het weer het toelaat, mocht daar behoefte aan zijn.
Nicole zorgt voor de gezelligheid en zal vertellen wie de échte avonturier is van ons tweeën…

Mail even je 06-nummer, want we zijn alle nummers kwijt.

Tot snel!
Groeten Rem & Niek

Levi is in ieder geval blij dat we weer even terug komen!

[ngg_images gallery_ids=”20″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]