Terug naar NL

16 september 2006

Zuid-Afrika, Kaapstad

Na 18 maanden en twee weken oftewel:
563 dagen, komen we vandaag weer terug naar Nederland!!

We hebben het afgelopen jaar zoveel meegemaakt dat het moeilijk is een kleine samenvatting te geven, maar proberen het toch…
Gebeurtenissen, situaties en belevingen, zoals eerst in Zambia waar we zouden gaan werken voor de komende jaren.
En waar binnen twee weken een einde aan kwam door de schuur wat ons huis bleek te zijn…

Zuid Afrika waar we op zoek gingen naar een passende auto en toen we de Sani zagen meteen wisten dat dit onze auto was voor de reis.
Onze eerste reis waar we de Sani getest hebben in de zandduinen in Namibie, op safari zijn geweest in Etosha. Botswana waar we vast hebben gezeten in de Okavanga Delta.

De olifanten, hyena’s, hippo’s en giraffen langs de tent en de auto hebben zien lopen, de Sani in zijn 4×4 door de woeste zandpaden van Chobe naar Moremi hebben gereden.
Zimbabwe, waar we drie keer zijn geweest tijdens onze reis en inflatie van dichtbij hebben meegemaakt, en de vriendelijkste mensen van Zuidelijk Afrika wonen.

Mozambique waar we ook nog 10 dagen hebben gewerkt in een lodge alvorens onze tweede reis te hervatten, met zijn mooie witte stranden, de lekkerste gamba’s ooit! en de menselijke bedrijvigheid.

Zambia het land van de Victoria Falls en de luipaarden in South Luangwe.

Malawi het land van het grote bilharzia meer waar zgn geen bilharzia in zit…

Tanzania waar we eerst zijn heen gevlogen voor een sollicitatiegesprek, maar later met onze Sani zijn heengereden. Een van de mooiste parken van Afrika hebben bekeken: de Serengeti met zijn eindeloze vlaktes en de Ngorogoro krater met zijn unieke aantallen dieren en het heerlijke strand van Zanzibar en Dar.

Madagaskar, de smeltkroes van Aziatische en Afrikaanse culturen, het land van de Maki en de Indri.
En uiteindelijk: Zuid Afrika het land waar we een aantal jaren geleden al weg van waren en nu nog steeds zijn, het land met alles ineen.

Stranden, wijngebieden, bossen, woestijnvlaktes, steden en natuurlijk de wilde dieren. En onze echte werkervaring in een lodge waarvan we hebben genoten, maar helaas geen werkvisum voor konden regelen.

We hebben de afgelopen anderhalf jaar de tijd van ons leven gehad, we zijn elkaar meer gaan waarderen (yeah, right!), maar het meeste van alles, we hebben plezier gehad, situaties overwonnen, genoten van de vrijheid en elkaar, en met name veel gezien van het continent Afrika, 10 landen, 50.000 km en 563 dagen later….

Tot snel!

Laatste reisverslag van onze reis in Afrika 2005-2006

[ngg_images gallery_ids=”52″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]