Update

Tanzania, Dar es Salaam

Zo, we hebben even een sprintje getrokken en zijn al in Tanzania…! Pak de atlas er maar even bij 😉
We hebben onze route vanaf Kariba vervolgd via Lusaka, hoofdstad van Zambia, naar Malawi, Lilwonge en toen helemaal langs Lake Malawi de grens over naar Tanzania en nu zijn we (weer) in Dar es Salaam. Omdat het regenseizoen voor de deur staat hebben we de Sani veel km’s laten maken en hopen zo voor de eerste regens de parken bezocht te hebben.
We kwamen er al snel achter dat we weer op de “reizigers route” beland zijn, want we zien auto’s met Nederlandse en Duitse nummerplaten en de overlanders groepen zijn niet te missen. De meest gevolgde route gaat toch via Zambia naar Botswana door Livingstone – Zimbabwe laten de meesten links liggen.
We hebben onze hobby weer opgepakt in South Luangwa, het nationale park van Zambia dat bekend staat om het beste park om een luipaard te spotten. Daar stonden we op een mooie camping aan de rivier, Flatdogs. ’s Avond en ’s nachts liepen de hippo’s, giraffes en de olifanten over de kampeerplekken en waren we telkens weer blij als we de bescherming van onze auto hadden en door onze raampjes naar de dieren konden gluren. In South Luangwa hebben we een nightdrive gedaan waarbij je in het donker nog door het park rijdt met een grote schijnwerper om zo de nachtdieren te kunnen zien. Zo hebben we een smulpartij van leeuwen gezien die zich tegoed deden aan een buffel en hebben we inderdaad een luipaard gezien, hij lag langs de kant van de weg en had zijn prooi, een klein wrattenzwijn in de boom liggen.
We zijn hier ook nog actief geweest (tot nu toe is er erg weinig van het wandelen terecht gekomen) dus hebben we een bushwalk gedaan waarbij je dus te voet onder begeleiding het park in gaat en je echt door de bush loopt.
Malawi is prachtig, maar hier zijn we snel doorheen gereden omdat we Malawi pas op de terugweg willen bekijken. Nu staan de nationale parken van Tanzania op onze verlanglijstje en ons avontuur op het politiebureau in Malawi volgt nog….

[ngg_images gallery_ids=”39″ display_type=”ds-nextgen_royalslider”]