Wildkamperen

[google-map-sc width=”200″ height=”200″ align=”right” zoom=”4″]
Zo, we hebben een stukje gereden in de Fjord, zo’n 2.377 km de afgelopen 5 dagen.
We zijn vanuit Puerto Montt via Valdivia gereden, Valdiavia staat bekend om de vele Duisters die zich daar in het verleden gevestigd hebben, het is een erg leuk stadje waar twee rivieren samenkomen. En met jawel, waar de geschiedenis van het Chileens/ Duitse bier is begonnen, de bekendste bierbrouwerij van Chili, Kunstmann, das gute bier! Wij hebben dat natuurlijk wel even getest en gecontroleerd en het is inderdaad erg lekker bier. Bier met honing, smaakt altijd!

Vanuit Valdivia zijn we naar Santiago gereden, we moesten daar nog de officiële autopapieren ophalen. Deze zouden per post na een week of 3/4 naar het hotel gestuurd worden, maar daar hadden ze (natuurlijk) nog niets gezien. Dus zijn we de volgende dag maar zelf naar het kantoor gegaan en wat bleek: dat printje konden ze ons ook terplekke meegeven. (Na aantallen mensen gesproken te hebben met handen en voeten). Maar er is er altijd wel eentje die Engels kan en heeft ons door het kantoor geloodst naar de juiste mensen.

Buiten hebben we het maar even laten lamineren en nu ziet het er heel officieel uit. Dus nu kunnen we met de Fjord ook andere landen bezoeken, als het goed is.
Vanuit Santiago hebben we onze reis vervolgd naar het noorden, ongelofelijk hoe het landschap verandert, hoe verder naar het noorden hoe droger het wordt. De weg is gelukkig erg goed tot La Serena zelfs 2-baans, op enkele stukken na, waar we het rustig aan moeten doen, is het prima rijden hier. We hebben overnacht op een camping in Guanaqueros, vlak onder La Serena, echt een vakantiebestemming voor de Chilenen. Hele families vieren hier vakantie op de camping met alle volksverhuizingen van dien.

De weg volgt een lange tijd de kustlijn maar gaat na La Serena landinwaarts en waar we door steeds drogere en meer dordere landschappen reden. Vlak onder Caldera, bij Bahia Inglesia hebben we op het strand (wild) gekampeerd, er was geen plek op de camping volgens de receptioniste (volgens ons wel, maar goed) maar het was een erg leuke ervaring die we sindsdien doorgezet hebben.

We zijn nu in Antofagasta aangekomen, een grote havenstad omgeven door de woestijn, het was voor ons een openbaring om na zoveel kilometers niets (maar dan ook helemaal niets) tegen te zijn gekomen, nu weer in een wereld te komen waar alles is. Grote shoppingmalls met alle (bekende) merken en enorme supermarkten waar alles wat je maar kan bedenken, ook te krijgen is.

Ook hier hebben we alweer twee dagen wild gekampeerd en het slapen in de auto bevalt prima, alleen de koelbox en de doos met kookspullen staat op het dak en de rest van de tassen kan in de auto, dus we hebben het prima voor elkaar om zo te kunnen wildkamperen.
Morgen gaan we ons opmaken om (letterlijk) de hoogte in te gaan, we gaan via Calama naar San Pedro de Atacama.

[nggallery id=89]

4 gedachten over “Wildkamperen”

 1. Om jaloers te worden! Jullie te zien kamperen in korte broek, aan het strand. NL maakt zich druk over de Elfstedentocht. Komt ie wel, komt ie niet. Dat is andere koek. Verder is het prachtig hoor, overal wordt geschaatst en de zon schijnt bijna elke dag.
  Als jullie omhoog gaan zal het ook wel kouder worden.
  Hoe dan ook, geniet ervan!
  Lieve groeten.

 2. Hey, dat is leuk. Die man op de 11e foto van de eerste serie ken ik: die staat hier in Nederland ook altijd op elke braderie samen met nog wat van die Chilenen. Meestal speelt die dan panfluit. Dat is nou toevallig, dat jullie hem daar ook weer tegenkomen.

 3. Wow, door jullie moet ik mijn “hierwilikaltijdnogeenkeernaartoelijstje” aardig aanpassen. Wat ziet het er, en jullie ook, ontzettend relaxed uit. Heerlijk! Leuk dat jullie nu ook weer echt aan het kamperen zijn! Ben benieuwd hoe het in de bergen is!

 4. What a nice pictures guys!!

  I hope you’re having a great time in the south of Chile.
  Good to see that yu visited Valdivia, one of my recomendations hehe.

  Wish you the best!! greetings!

Reacties zijn gesloten.